Bakning

Nöt- och russinbräck

15 december, 2010

Jag gör bla detta i Maxi köket denna vecka och det var riktigt gott fast jag inte är någon russinälskare..

* Tillagningstid: Max 20 min
* Svårighetsgrad: Medel
* Portioner: 4

Ingredienser:

* 2 dl hasselnötter
* 50 g smör
* 200 g mörk choklad
* 3 msk ljus sirap
* 3 dl russin
* 2 dl jordnötter
* 2 dl Rice Krispies

Gör så här:

1. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills skalet börjar lossna, ca 10 minuter. Ta bort skalet med fingrarna.
2. Blanda smör, choklad och sirap i en kastrull. Värm så att smöret och chokladen smälter.
3. Dra av kastrullen från värmen och rör i hasselnötter, russin, jordnötter och rice krispies.
4. Bred ut smeten på ett bakpapper och låt svalna.
5. Bryt i bitar.

FÖR ALLA? Gluten- och äggfri. Gör mjölkfri: byt smör mot mjölkfritt margarin. Använd ren, mörk choklad av god kvalitet.

0 ← Give me some LOVE

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply