Potatis & Rotfruker

Rostade godsaker

18 oktober, 2010

Tänkte tipsa om en god potatis du kan ha till te x en smarrig köttbit.

 

* Tillagningstid: Över 20 min
* Svårighetsgrad: Medel
* Portioner: 6

Ingredienser:

* 1 1/2 kg delikatesspotatis (små potatisar)
* 1 hel vitlök
* 2 msk olivolja
* 1 msk smör
* 1 msk flingsalt
* 1/2 tsk nymalen svartpeppar
* 1/2 kruka färsk timjan

Gör så här:

Denna rätt kan förberedas, annars gör du bara allt samma dag förutom sista punkten!

1. Dagen före middagen: Sätt ugnen på 175°C. Skala (kan även köra med skalet på) potatisen. Bryt loss vitlöksklyftorna.

2. Hetta upp en stor stekpanna med olja och smör. Lägg i potatis och hela skalade vitlöksklyftor. Stek runt om tills potatisen fått fin färg. Smaksätt med salt och peppar. Blanda ner kvistar av timjan. Häll över i en ugnssäker form.

3. Ställ in i ugnen 35-40 minuter. Låt svalna. Täck med plastfolie och ställ in i kylen.

4. Dags för servering: Sätt ugnen på 175°C. Värm potatisen
i 20-25 minuter i ugnen.

För alla? Vitlöksrostad kulpotatis innehåller inte gluten eller
ägg. Mjölk ingår. Ändra till mjölkfritt: stek i enbart
olja eller använd mjölkfritt margarin i stället för smör.

0 ← Give me some LOVE

You Might Also Like

No Comments

  • Reply Fridas kök 19 oktober, 2010 at 15:04

    Vad gott, Linda! Jag gillar när potatisen har lite smak än just bara potatis. 🙂

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.