Soppa & Gryta

Vilda grytan

7 februari, 2011

Arla.se

 

Varannan måndag så gör jag mat med Arlaprodukter och idag så vart det denna vilda gryta med renskav i. Väldigt gott och mycket populärt. Gjorde även en egen inlagd slanggurka då jag tyckte det passade till serveringen.

 

4 port

2 pkt renskav
1 tsk Arla smör-&rapsolja
4 dl Kelda® matlagningsgrädde
2 msk vetemjöl
1 st köttbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
2 msk vinbärsgelé eller saft

Gör så här
Stek fryst renskav i smör-&rapsolja i en stekpanna tills det får färg. Vispa ihop grädde, mjöl, smulad buljongtärning, soja och gelé i en gryta. Låt det koka upp under vispning. Lägg över renskavet i grytan. Låt det koka i såsen ca 5 min. Rotsaker och potatis passar bra till.

Kryddtips! Strö över hackade enbär, persilja och timjan.

 

0 ← Give me some LOVE

You Might Also Like

No Comments

  • Reply Fridas kök 12 februari, 2011 at 09:24

    Åh, så gott! Jag älskar grytor. Har provat älgskav innan men aldrig renskav, kanske borde göra det. 🙂

  • Reply My Lundstedt 24 februari, 2011 at 09:10

    Vad rolig din blogg verkar. kommer definitivt läsa din blogg igen! :p Ha en rolig helg =)

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.