Bakning

Italienare

13 januari, 2011



2 Bröd

Italienare
• 50g Jäst
• 5 dl fingerljummet Vatten
• ½ dl Olivolja
• 1 msk Strösocker
• 1 msk Salt
• 5 dl Durumvetemjöl
• 8-9 dl Vetemjöl

• Olivolja till pensling
• Flingsalt
• Oregano
• Rosmarin (jag hade på en rosmarin/chili blanding)

Gör så här
1.
Smula jästen i en bunke.
2. Häll över vatten olja, socker och salt. Rör tills jästen har lösts upp.
3. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen en aning.
Ha i resten av mjölet och arbeta degen tills den är slät och något fast.
4. Låt degen jäsa övertäckt i bunken ca 45 min.
5. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i två lika stora delar.
Forma till två lika stora bröd utan att knåda dem.
6. Låt bröden jäsa övertäckta på bakplåtspappersklädd plåt i ca 30 min.
7. Pensla bröden med olivolja och strö över lite flingsalt och örter.
8. Grädda bröden i nedersta delen av ugnen i 250°c de första 5 minuterna, 
sänk därefter värmen till 200°c och grädda ytterliggare 25-30 min.

Man hade ju även kunnat fyllt brödet med soltorkade tomater och fetaost.

0 ← Give me some LOVE

You Might Also Like

No Comments

  • Reply Fridas kök 16 januari, 2011 at 11:50

    Mmm, det verkar vara ett gott bröd. Ska jag baka nästa gång det blir brödbak. 🙂

  • Leave a Reply