Kyckling

Club tortilla

 
Kvällens middag var så sjuk god så tryckte i mig två stycken tortillas. Det brukar räcka med en men kunde I.N.T.E låta bli! Caramba så gott…
 
 
Jag strimlade lite kycklingfilé och marinerade i två olika skålar då jag vill ha min lite starkare än sonen. Det är så enkelt att du slår över tacosås över kycklingen bara. Sonens i mild och min i stark. Jag hade även i inlagd paprika i min kycklingmarinad innan den steks. Ja okej, ja hade även i en tesked sambal i min marinad hihi.. Det ska inte vara så mycket tacosås att kycklingen håller på att drunka i skålen men det ska täcka alla kycklingstrimlor så allt får smak naturligtvis.
 
 
 
 
Sen steker du den strimlade och marinerade kyckling som vanligt i stekpannan. Antingen i lite rapsolja eller smör. Jag slog på allt ur skålen, sås och hela köret. Sen när kycklingen nästan stekts klart slog jag på lite vatten så det får bubbla in med alla smaker ifrån stekpannan. Sen är det bara att ställa kycklingen åt sidan i en liten skål.
 
Jag hade även knaperstekt bacon till denna tortilla och det vet nog alla hur man gör så jag hoppas ingen behöver ha vidare instrutioner till det. Hojta till annars får du komma på kurs;).
 
 
Sen är det egentligen bara att montera ihop din tortilla med sallad, röd lök, finstrimlad röd paprika, avokado, knaperstekt bacon, kycklingen, cocktailtomat och toppa med gräddfil och lite het sås om du gillar det som kanske tabasco, sambal, tacosås etc etc. Jag körde med såsen som syns lite svagt i bakgrunden {på bilden nedanför}, det är en ny favorit jag hittat. Den + en annan stark pasta kommer få ett eget inlägg imorgon!
 
 
 
 
Sen rullar du bara ihop din tortilla och njuter av varje tugga! Jag serverade även lite tacochips {cheese} med flingsalt på till som man kan doppa i lite gräddfil.
 
 
 
Imorgon kommer det förutom inlägget med den heta såsen även ett recept på kvällens dessert, friterad äppelpaj med vaniljglass.

 
 

0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *