Frukost & Mellis

Kvällens snabba frukost

3 april, 2014
Ikväll körde vi en snabbtest på en enkel sak. Börja med att lägga bacon på en plåt med bakplåtspapper, kör den sedan i 200 grader i mitten av ugnen cirka 10 min. Medans den är i ugnen så fyller egentligen bara en muffinsplåt som du smörat med  ”rostbröd”. Kan säga att det är nog bättre att ha en plåt med längre och vidare hål än min som är smalare och högre. Fick lixom kavla ut brödet och sedan typ ”tapetsera” väggarna i plåten haha. När du tar ut baconet så ställer du in brödet i mitten av ugnen cirka 5 min.

 
När du tar ut baconet kan du försöka att rulla ihop den lite så du kan ställa ned den i din form sen. Du fattar nog hur jag menar när du ser mina bilder.. När du tar ut brödet så sänker du ugnen till 175 grader och så lägger du en äggula i brödet. Du kan ta med lite äggvita med, eller allt. Beror på hur du vill ha ditt bröd! Sen ställer du ned baconet lite halft i formen, jag försökte lägga den försiktigt runt äggulan för jag vill inte att den ska gå sönder. Sen kör du den i mitten av ugnen cirka 10-15 min, beroende hur du vill ha din äggula. Jag hade den självklart inne för länge, vill att det ska rinna om den MEN man lär sig något nytt varje dag och tur är väl det =).
 
Kan säga att min son älskade dom här, så doppa han dom i ketchup. Passar perfekt att göra till en lördagsfrukost;). Toppade dom även med lite riven parmesan och svartpeppar.
 
 
God dricka till också, massor med is, lime, frysta blåbär och mynta i mitt glas. Sonen gillar inte det så då slipper han det. Cirka halva glaset med äppeljucie och sedan fyller man upp med bubbelvatten. Vi använde päronsmak. Kan lika gärna vara utan smak eftersom äppeljuicen har så mycket smak i sig. Klart för att njuts av!

0 ← Give me some LOVE

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply