Grönsaker

Asiatisk kycklinggryta

Idag gjorde jag kycklinggryta med ris åt mig och Kevin. Jag gör inte det så ofta trots att jag tycker det är supergott, konstigt! Kevin tyckte också det var jättegott och åt 2 portioner. Det är bra att han äter så han blir frisk fortare. Nu börjar dock jag känna av halsen och känna mig lite varm men hoppas det bara är något tillfälligt.
 
Recept:
 
· 1 stor kycklingfilé, strimlad/hackad, vad du föredrar.
· 1 gul paprika, strimlad
· 1/2 stor gul lök eller 1 liten, hackad
· 1/2 röd paprika, strimlad
· Broccoli, jag hade lite fryst kvar så jag gjorde slut på den.
· 2 tsk grön curry pasta
· 1 burk kokosmjölk
· Salt
· Olja/smör
 
Tillbehör:
 
· Jasminris
· Soya
· Cashewnötter
· Finhackad, röd chili
· Sambal
· Lime
 
Stek kycklingfilén i olja/smöret tills den nästan är klar då har du i den hackade, gula löken och broccolin. Låt det fräsa på en liten stund sedan har du även ned den strimlade paprika. Smaksätt med grön curry pasta och salt, rör om så allt blandar sig sedan har du i burken med kokosmjölk. Låt det puttra cirka fem minuter sen är det klart.
 
Servera med jasminris, ringla över lite soya, på med cashewnötter och finhackad chili. Pressa över lite limesaft och vill du ha det lite starkare så har du även lite sambal till som jag gillar det. Jag var lite försiktig med att ha i grön curry i maten eftersom Kevin skulle äta annars skulle jag ha haft i mer men det går lika bra att krydda sin egna tallrik.
 
Mätta och belåtna är vi nu och jag funderar på att baka ;).
 
 
 
0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *