Yummi

D E L I C I O U S

 
Igår bakade jag sega chokladkakor och det är nog godaste kakorna jag ätit i hela mitt liv! Det är stort att säga så men det är sant, jag älskar konsistensen på kakorna och smaken är helt gudomlig.
 
VARNING: Dessa kakor är beroendeframkallande så baka dom på egen risk!
 
Cirka 40 st
 
4 st äggvitor 
5 dl florsocker 
2 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt 
2 1/2 dl kakao
2-3 msk nöt-creme, kan uteslutas.
 
Sätt ugnen på 175 grader. Häll vitorna i en bunke och sikta ner övriga ingredienser och vispa ihop med elvisp. Smeten skall vara krämig, ej för lös. Tillsätt isåfall mer florsocker. Klicka ut på plåtar med bakplåtspapper. Gräddas i mitten av ugnen, i ca 8 min och låt svalna på plåt. Sikta gärna över florsocker vid servering.
 
Tips: Jag hade slut på bakplåtspapper så jag tog aluminiumfolie, det funkade men var dock lite svårt att få loss kakorna. Stoppade hela arket i frysen en stund sen var det enkelt att plocka av kakorna.
 
Jag gjorde på halva receptet för jag tänkte att 40 kakor äter vi aldrig upp då vi inte är en kakfamilj. Nu i efterhand så hade vi nog satt i oss ett dubbelt recept;).
 
Jag tycker att dom är godare om man bevarar kakorna i kyl eller frys, går att äta direkt ifrån frysen. Perfekt när du får oväntat besök, om du inte hunnit trycka i dig dom själv förstås;).
 
0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *