Bakning

Smulpaj med röda vinbär och mjukglass

29 juli, 2014
Jag har sett dom här förpackningarna med mjukglass ifrån Arla sen dom kom ut men har aldrig testat dom förräns igår. Ganska enkla instruktioner och tyckte att den var ganska god. Dock smälte den otroligt fort efter andra frysningen men efter tredje så var den mycket bättre i konsistensen.
 
 

 
Till mjukglassen så bakade jag en smulpaj med röda vinbär som jag haft i frysen sen förra sommaren efter jag hade plockat på mig massor. Tyckte att det var dags att göra något åt dom…
 
Cirka 6 portioner
 
Ingredienser
1 liter röda vinbär
1 dl Syltsocker
1 msk potatismjöl
 
Smuldeg
1 1/2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
3/4-1 dl socker {jag använde stevia}
1 msk Vaniljsocker
125 g smör eller margarin
Smör eller margarin till formen
 
Lägg de torra ingredienserna till degen i en skål. Tillsätt matfettet och blanda tills det är en grynig massa. Smörj en ugnssäker form. Blanda bären med sockret och potatismjölet och lägg i formen. Strö över smuldegen. Grädda mitt i ugnen i 225° i cirka 20 minuter. Servera pajen ljummen med vaniljsås, vaniljglass eller lättvispad grädde.
 
 
0 ← Give me some LOVE

You Might Also Like

No Comments

  • Reply Anonym 30 juli, 2014 at 14:24

    … hade du kanel i smulpaj"joxet" över bären?

  • Reply Linda 30 juli, 2014 at 20:51

    Ja jag har kanel "joxet" =)

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.