3-Rätters

Gårdagens 3-rätters

26 juni, 2014
Det vart en somrig förrätt igår med cantaloupe melon, parma, mozzarella, ruccola, ”parmesan” (Cacio Nerone), nymald svart peppar och lite fin olja på toppen. Till det drack vi ett glas rosé. Lätt, gott och fräscht!
 
 
Varmrätt vart marinerad oxfilé, palsternackspuré, rödvinssås samt ugnsrostade tomater och cafe de paris smör. 
 
 
Palsternackspure 2 personer
 
400 gram palsternacka
2 1/2 dl mjölk
Salt/peppar
 
Skala palsternackorna och skär i mindre bitar. Koka dem mjuka i mjölken. Häll av mjölken och spara den. Mixa palsternackorna till en slät puré. Späd med mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
 
 
Rödvinssås 3 portioner
 
 1 shalottenlök (funkar med gul)
1 msk smör
1 msk socker (jag använder Farin)
Nymald svartpeppar
 
1 1/2 dl vatten
1-2 msk kalvfond
2 1/2 dl rött vin
1 msk soja
  1 msk balsamvinäger
1 msk maizena
 
Hacka löken och fräs den i smöret. Tillsätt socker och lite nymalen peppar och fräs tills sockret börjar bli brunt. Tillsätt vatten, vin, fond, soja och balsamvinäger. Koka ihop 15-20 min och red av till önskad tjocklek.
 
Ugnsrostade tomater finns det recept på → här.
 
Marinad köttet är 1/2 dl olja, 1/2 dl soja, 1/2 dl tabasco chipotle och en kruka med färsk timjan. Låt det helst dra 1 dygn.
 
 
 
 
Dessert, citron pannacotta med passionsfrukt.
 
Recept på panna cottan finns → här.
 
0 ← Give me some LOVE

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply