Yummi

Inspo inför våffeldagen

19 mars, 2014
 
På Tisdag är det våffeldagen och självklart är jag ute en vecka tidigare för att ge er lite tips på vad man kan variera sin våffla med för topping. Det här är bara ett litet urval av vad man kan använda, det är bara din fantasi som sätter gränser.
 
Det ni ser på bilden är: Banan, jordgubbar, vispad grädde, hackade hasselnötter, kokosflingor, nutella, lyxskagen, handskalade räkor samt finhackad röd lök och citron.
 
Sen kan man även ha sylter i olika sorter, hackade äpplen som du blandat med kanel, melon, andra goda bär, glass, fluff, frusen yoghurt, sorbet etc etc.
 
Vi hade även flytande honung och en egengjord ”sylt” gjord på vispad grädde, nermixade jordgubbar och honung som inte är med på bild.
 
 
Att ha skagenröra på en våffla är ungefär som att äta langos har jag hört. Jag har ätit det en gång för evigheter sen på marknaden i Rättvik och då tyckte jag det inte var en hit men detta gillar jag och det funkar även att ha som förrätt till en middag. Toppa även med rom & färsk dill, det hade jag tyvärr inte hemma så jag fick vara utan.
 
 
Variation i mängder;).
 
 
Frasvåfflor
8-10 st
 
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
2 1/2 dl kallt vatten
125 g smält & avsvalnat smör
 
Blanda dom torra ingredienserna i en skål. Vispa ner mjölken och vispa smeten slät. Tillsätt det kalla vattnet och det smälta smöret, vispa till en jämn smet. Hetta upp våffeljärnet och smöra laggen lite extra vid första gräddningen. Tricket med att få bra våfflor är mycket smör och ganska hög värme. När du tar av våfflan så lägg den på ugnsgaller medans du gräddar klart alla andra. Dom håller sig frasigare då än om du staplar dom på hög på tex en tallrik. Lycka till ;).
0 ← Give me some LOVE

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply