Bakning

Choklad cupcakes med nötig frosting

Jag bakade supergoda cupcakes till Kevin´s födelsedag och dom här är så enkla att göra att vem som helst kan göra dom. Jag använde mig av skippy jordnötssmör till dessa då jag hade en öppnad burk men man kan lika gärna använda Green choice jordnötssmör om man vill dra ner på kalorierna lite.
 

Chokladcupcakes

75 gram smör
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl hett vatten
1 1/2 dl mjölk
1 ägg, lätt uppvispat
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl socker

Värm ugnen till 175 C. Sätt cirka 15 st muffinsformar på en plåt med bakplåtspapper.
Smält smöret och tillsätt vaniljpulver, vatten, mjölk och det uppvispade ägget. Sikta ned mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och socker i en stor skål. Häll i alla flytande ingredienser i skålen med dom torra ingredienserna och blanda till en jämn smet {jag använder alltid slickepott}. Fördela jämnt mellan muffinsformarna, men fyll dem inte mer än till 2/3. Grädda cirka 15-20 minuter beroende storlek på form eller tills en provsticka är torr. Låt svalna på galler.

 

Jordnötssmörfrosting

150 g mjukt smör

3 dl florsocker

ca 0,5 dl kokhett vatten

1-1/5 dl jordnötssmör

 

Koka upp 1 dl vatten. Vispa ihop smör och florsocker till en krämig massa. Häll i lite kokande vatten i taget under konstant vispning tills du får en följsam konsistens. Vispa cirka 10 min totalt sen tillsätter du jordnötssmöret.

 

Spritsa frostingen ovanpå dina muffins som svalnat och toppa med hackade jordnötter samt riven choklad.

0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *