Yummi

Franska maränger

1 oktober, 2014
 
• 3 äggvitor
• 2 dl socker
 
• 50 gram mörk choklad
• Kramellfärg
 
Sätt ugnen på 125 grader. Lägg chokladen i en skål och ställ denna på ett vattenbad på låg värme. Under tiden som chokladen sakta smälter så häller du äggvitor och socker i en värmetålig skål. Skålen sätter du över en kastrull med sjudande vatten och vispar med en elvisp till en temperatur på 60-65 grader, cirka 5 min.

Ta skålen från värmen och vispa marängen sval och tjock. Marängen är färdigvispad när du kan vända skålen upp och ned utan att marängen åker ner. Häll i chokladen och rör om med något enstaka tag så att smeten blir vackert strimmig, inte ljusbrun.

 
Jag gjorde även några med röd & gul karamellfärg för att få lite olika färger, du gör samma som med chokladen. Nästa gång kommer jag även smaksätta chokladen med hackad hasselnöt i några och flagad mandel.
 
 
Klicka ut marängen i 12 stycken jämnstora klickar på plåt med bakplåtspapper eller aluminiumfolie. Sätt in i ugnen tills de släpper från bakplåtspappret, cirka 1 timme! Ta ut och låt dom svalna..
 
 Oj vad gott det här var mamma! Finns det mer smet!?
 

 
Oj, oj, oj vad farligt goda dessa rackare är. Hårda utanpå, sega och helt underbara inuti. Varför har jag inte gjort sånna här maränger fler gånger för!? Kan säga att detta är ett måste till min brunch! Så, där avslöjade jag en hemlis för den som snokar runt här och ska dit;).
0 ← Give me some LOVE

You Might Also Like

No Comments

  • Reply Elle 23 oktober, 2014 at 12:39

    Hej!
    Marängerna se helt underbara ut! 🙂
    Tänkte använda dessa till en dessert, eller mer som dekoration! Kan man göra dessa ett par dagar innan eller någon dag innan? Eller är det bättre att göra dem samma dag som de ska serveras?
    Mvh Elle

  • Reply Linda 23 oktober, 2014 at 21:07

    Hej Elle, marängerna är underbart goda och du kan absolut göra dom ett par dagar innan. Jag hade dom på typ ett tårtfat med lock på och dom var sega inuti trots att det gick någon dag. Lycka till 🙂

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.