Allmänt/Generally

Biff Rydberg med pocherat ägg

Det vart lite lyxigare middag ikväll men jag kom på att jag hade oxfilé kvar i kylen sen i Söndags så det var dags att göra något åt den. En Biff Rydberg med pocherat ägg till var inte helt fel och Kevin gillade det också. Tillbehör vart både pepparrotsvisp, en god senap ifrån LissEllas samt mina ugnsrostade tomater som också var kvar sen i söndags.
 
 
Pocherat ägg
 
Fyll en stor kastrull med vatten. Lägg till en nypa salt och en skvätt vinägereller ättika. Värm vattnet så att det sjuder/kokar lätt. Knäck ett ägg i en liten skål. Lägg en sked i vattnet och rör upp en virvel med den. Häll sedan i ägget så håller det ihop. Om det inte gör det kan man hjälpa till med skeden. Ta upp ägget med en hålslev och lägg försiktigt det på en bit hushållspapper för att ta bort överskottsvatten.

3 minuter för en rinnande äggula
4 minuter för en krämig äggula
5 minuter för en fast äggula

0

2 Comments

  1. Anonym says:

    Så gott det såg ut!

    1. Det var supergott 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *