LCHF

3-rätters på en Onsdag

2 april, 2015
Var hem till Malin igår och kockade iordning en god middag till oss, så mysigt med lite tjejkväll med babbel. Till förrätt vart det ruccola, rödbeta, chevré,pinjenötter, honung och lite salt & peppar.
 
 
Varmrätten vart oxfilé med egengjord bea, smörstekta grönsaker och scampi,ganska likt middagen för några veckor sen –> här och där hittar ni även recept på beasåsen.
 
Dessert var en god citron pannacotta med färska jordgubba., kan lova att jag var proppmätt efter denna middag så det var ganska skönt med en uppfriskande promenad hem till sängen efteråt.
 
 
Citronpannacotta LCHF

2 portioner

2.5 dl vispgrädde
citronsaft efter tycke och smak
(rivet citronskal, endast det gula)
1 tsk vaniljpulver (eller 1 vaniljstång)
1  gelatinblad
Sötströ ca 1-2 msk

 

Lägg gelatinvladet i en skål med kallt vatten så det täcker, cirka 5 minuter. Ha i grädden i en kastrull och tillsätt vaniljen, låt koka ihop cirka 1 minut.

 

Tag bort kastrullen ifrån plattan och häll i citronsaft samt citronskal. Vispa ner sötningsmedel och lägg i gelatin, rör runt så det löser sig. (Ta ur eventuell vaniljstång). Häll upp i portionsskålar och ställ in dom i kylen minst 1-2 timmar innan du serverar. Har du lite bråttom så sätt in dem en stund i frysen för att snabbt kyla ner dem.

 

Servera med färska bär.

 
 
 
 
0 ← Give me some LOVE

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply