Yummi

Chevrekyckling med ugnsrostad sötpotatis

1 augusti, 2015
Vart en ganska enkel middag ikväll, orkar inte stå och lägga ner så mycket tid när jag ska äta själv och snart ska jag dra hem till Madde på filmkväll. Fick bli kycklingfilé med ugnsrostad sötpotatis, paprika och morot. Lyxa till det lite extra med att lägga chevre på toppen av kycklingen vid servering och drog på gasbrännaren så osten smälte lite. På med pinjenötter samt liiiite honung, perfekt!
 
Detta är en kycklingfilé som jag delat på mitten, det går fortare att steka samt så är det lättare att steka den klar i stekpannan utan att få den torr. Jag kryddade med Nicholas Vahé Salt {Garlic & Red chili pepper} samt BBQ & Grill Mesquite krydda.
 
För att få sötpotatisen lite krispigare så skalar jag den och delar sen så lägger jag den i en skål och slår på maizena redning så det täcker alla. På med olja och smaksätt med salt samt smoked paprika krydda. Jag lägger även potatisen på en plåt täckt med bakplåtspapper och öppnar ugnen efter halva tiden för att röra om lite. Rosta i mitten av ugnen på 200 grader cirka 30-40 min.. Här körde jag även med lite morot samt 2 paprikor.
 
Ingen sås behövs till detta då osten blir ”såsen” men om du hellre vill göra en kall sås så skulle jag nog göra en enkel tzatziki. Blanda grekisk/turkisk yoghurt med hackad gurka samt pressad/riven vitlök. Tycker om när gurkan inte är riven utan man får lite mer crunch ifrån gurkan därför hackar jag ned den.
 
 Bilden talar nog sitt egna språk här va;)
 
 
Nu ska jag göra mig klar och dra till Madde , får nog dra en sopsäck över skallen för att ta mig ut till bilen för det vart helt plötsligt jordens regnväder. Trevlig Lördag önkar jag er, kram!
 
0 ← Give me some LOVE

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.