Mackor

Fancy oxfilé meets ghetto baguette = Perfect Match

Vem älskar inte en baguette fylld med massa godsaker!? Be den personen som inte gör det komma över till mig en vända så ska jag konvertera om hen. Det är så fruktansvärt gott att knöla in massa saker i ett gott bröd, man fyller den som en vacker väska och toppar med en god dressing.
Jag hade 1-dags gammal baguett kvar igår samt resterna av oxfilé ifrån måndags middag {kommer upp inlägg om det under dagen} så jag trollade ihop varsin fet macka till mig och Kevin som gårdagens middag.
Sing halelujaaaah
 
 
Fast brödet är 1 dag gammalt så gör inte det något, man kan göra massor med godsaker av ett gammalt bröd som tex krutonger men nu handlar inte detta inlägg om krutonger utan en juciy, big ass, filled baguette!
Brödet hottar du lätt upp igen i antingen en brödrost men blir vääldigt svårt att försöka knöla ner den här baguetten i en brödrost, om du inte har en väldigt stor brödrost då vill säga men annars så kommer stekpannan vara din bästa vän i detta läge. Dela bara brödet rakt över, dock inte helt men det är inte hela världen om du ”råkar” göra det, pensla på lite olja sen rostar du brödet lätt i en torr stekpannan tilsl det fått den där krispiga ytan som vi är ute efter här. Love that crispy sound and feeling in my mouth..
 
 
Smör behövs egentligen inte här men vill du adda mer kalorier till din macka så kööör bara köör, jag lovar att inte säga något. Sen fortsätter du med majonäs, sallad, paprika, tomat, gurka, röd lök, tunnt sliced oxfile och toppa med srirachasås samt massor med örter {färsk persilja & timjan}. För att trimma blodtrycket lite så drog jag även några varv med Nicholas Vahé salt ” Garlic & Red Chili Pepper”.
Kevin körde dock inte fullt ut som mig men nästan, var bara sallad, paprika & lök han inte ville ha men han äter faktiskt sriracha. Man blir som man umgås va? Kommer nog bli en liten Mat-Hitler av den där grabben. Han började goja om den den här mackan sent igår kväll igen, han önskade att det fanns mer för han var såååå sugen. Så där har vi det, en perfekt macka en tisdagskväll tillsammans med ett glas folköl för min del. Det här är en öl-rätt rakt av, lika som öl även hör hemma bland tacosen samt hamburgar kategorierna. Kanske anses som manligt men en kvinna kan gilla detta lika mycket som en man, därför blir det från och med nu he{n}ligt!

Spara

Spara

0

2 Comments

  1. Vad det ser gott ut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *