Pasta

Köttbullar i tomatsås med färska örter & zucchini

23 augusti, 2015
Jag hade turen att få egenodlade zucchini av min granne Pia´s föräldrar förra veckan och jisses vilken skillnad på storlek på den gröna jämfört med dom man köper på affären och vilken lyx att kunna odla fram dessa själv. Så vill jag också göra, måste först skaffa mig ett hus med trädgård *dream. Idag gjorde jag en rätt där dessa underbaringar fick följa med ned i stekpannna, det är så gott med zucchini och det går lika bra att steka, koka eller ugnsrosta.
 
Börja med att steka 1 finhackad vitlök tillsammans med 1/2 gul lök och zucchini i smör.
 
Tillsätt köttbullar och färsk, skivad chili för lite sting som får fräsa med en stund.
 
Jag hade en skål med skivade små tomater och basilika i kylen sen igår som fick åka med i pannan.
Bra att kunna ta reda på rester.
 
Tillsätt 1/2 burk krossade tomater och en halv burk med vatten, låt det puttra ihop en stund och smaksätt med salt & peppar. Jag tillsatte även med färsk basilika samt färsk oregano eftersom jag hade det hemma.
 
Servera med spagetti och toppa med mozzarella & färska örter
 
Bubbelvatten med is, citron & blåbär.
 
 
Bon appétit
 
0 ← Give me some LOVE

You Might Also Like

No Comments

  • Reply Anonym 24 augusti, 2015 at 11:08

    Ser riktigt gott ut! Måste nog ta och testa det här någon dag :3

    • Reply Linda 30 augusti, 2015 at 13:20

      Gör det 🙂

    Leave a Reply