Kött

Köttfärsbiffar med rårörda vinbär & kantarellsås

27 augusti, 2015
Jag har massor med gurka hemma samt kantareller och vinbär så kvällens middag var inte svår att komma på. Riktigt mumsiga köttfärsbiffar med ägg & grädde i sen en smakrik kantarellsås, snabbinlagd gurka samt rårörda vinbär. Ack så enkelt och så gott, husmanskost när det är som bäst! Jag fick till och med en puss på kinden av Kevin efter middagen och en stor kram för det var den godaste maten jag gjort enligt honom. Dock har jag hört det förut men man blir lika glad för varje gång min lilla 7-åring kommer med så fina ord.
 
Mina rårörda vinbär går knappast ifrån ett recept, jag använde en förpackning som man köper i affären, kan dom ligga på 125 gram? Slängde ned dom i en skål och strödde på lite socker sen blandade jag runt till sockret löst sig. Så enkelt var det och Kevin undrade om jag verkligen gjort dom själv för dom var sååå goda.
 
 
Snabbinlagd gurka
1 st gurka
2,5 msk ättika 12%
2 dl vatten
2 dl socker
1 knippe persilja
 
Blanda vatten, ättika och socker, vispa tills sockret har löst sig. Skär av ändarna på gurkan och hyvla i tunna, tunna skivor med osthyvel eller mandolin direkt ned i lagen. Hacka persiljan och tillsätt det. Ställs kallt fram till servering.
 
Så gott till denna rätt eller som pålägg på mackan.
 
 
 
 
Köttfärsbiffar
4 portioner
 
400 g nötfärs
2 äggulor
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
1 dl vispgrädde
2 msk smör eller margarin
 
Blanda färsen med äggulor, salt och peppar. Tillsätt grädden lite i taget och blanda till en jämn färs. Forma åtta små biffar. Stek biffarna i smör i inte alltför varm panna. Ta upp dem och håll dem varma. Koka ur stekpannan med grädde och tillsätt lite soja. Koka ihop till en simmig sås och tillsätt de brynta kantarellerna. Se recept nedan!
 
 
Kantarellsås
300 g kantareller
1 msk smör eller margarin
1 liten gul lök
3 dl vispgrädde
soja
salt & vitpeppar
 
Börja med att rensa kantarellerna, dela dom största. Låt dem ”svettas” i en varm stekpanna. När vätskan kokat in, öka värmen och lägg i smör. Fräs en stund och lägg i den hackade löken. Smaksätt med salt och vitpeppar. Tillsätt sedan kantarellerna enligt receptet ovan bilden!
 
Jag hade även smörstekt broccoli samt grön sparris till som jag smaksatt med salt & vitpepper bara sen toppade jag maten med finhackad persilja och lite timjan ifrån min odling. Bon appétit!
0 ← Give me some LOVE

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.