Yummi

Plättar en Fredag

21 augusti, 2015
Vem gillar inte plättar? Jag är barnsligt förtjust i dom och sist så smaksatte jag dom med choklad i form av både kakao och chokladspån. Jag brukar även ha i frysta eller färska bär direkt i smeten ich denna gång avnände jag mig av frysta hallon, blir som en liten överraskning när man sätter tänderna i plätten.
 
Jag gick inte efter ett recept denna gång då jag vet ungefär hur jag brukar göra dom och själva smeten ska vara lite tjockare än en pannkakssmet. Vispa upp 2 st ägg och tillsätt lite mjölk, blanda ihop. Sen addar jag mjöl hela tiden och vispar till önskad konstistent {cirka 4-5 dl}, jag brukar få lov att spä med mjölk några gånger så cirka 2 dl sammanlagt med mjölk. Tillsätt 1 tsk bakpluver, lite salt, 1 tsk vaniljsocker och ibland kanel. Denna gång hade jag ingen hemma därför körde jag med kakao istället. Tillsätt choklad och dina bär, rör runt och klicka ut små plättar i stekpannan. Jag brukar köra 3 plättar år gången.
 
Njut tillsammans med färsk melon, banan, choklad och agave sirap.
Jag brukar använda den istället för vanlig honung.
 
yum
 
 
0 ← Give me some LOVE

You Might Also Like

No Comments

  • Reply ɑ n n i k ɑ 21 augusti, 2015 at 16:33

    Super mumsigt 😀

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.