Middag, Skaldjur, Yummi

Risotto med örter, kammmusslor & scampi

3 augusti, 2015
Igår gjorde jag faktiskt en risotto till middag, kanske inget dom flesta skulle göra till middag om man äter middag ensam men ni borde veta vid detta laget att jag inte är som alla andra, på gott och ont ;). Jag kör med Arborio ris ifrån Zeta och följer anvisningarna på baksidan. Det enda som jag tillfört utöver receptet är hackade örter {persilja/timjan} i slutet av koktiden precis när du ska tillsätta parmesanosten.
Jag fräste på några kammusslor samt scampi som jag åt till risotton och det enda jag kryddade skaldjuren med var olja, salt, vitpeppar och finhackad persilja. Skaldjur ska inte stekas länge utan nästan bara ned och vända i stekpannan annars blir dom som gummi i konsistensen.
MYCKET parmesan ska det vara, när jag gjort risotto förut så har jag även tillsatt en klick smör på slutet men det glömde jag bort totalt igår och kom på det när jag senare låg på soffan och kollade på film. Verkar vara svårt att sluta tänka på mat för mig..
 
Det var riktigt gott med risotto igår dock saknade jag ett glas gott vin till maten, är verkligen slut på alla sorter här hemma så måste nog fylla på förrådet igen både till matlagning och som dryck. Det enda jag hade var ett liitet glas rött som jag smuttade på medans jag lagade maten samt en skvätt vitt till risotton.
Toppade risotton med hackade örter, parmesan och ringlade över lite extra virgin olivoljan jag köpte med hem ifrån Urban deli.
Många verkar tro att det är sååå svårt att göra risotto men det är det inte, gäller bara att ha kvar den där lilla kärnan i mitten av riset så den inte är helt genomkokt och röra hela tiden medans man kokar risotton samt ösa med buljong. Det brukar stå att man ska göra i en tjockbottnad kastrull men jag har alltid gjort i en stekpanna, inte då en gjutjärnspanna utan antingen i en med teflon eller i den jag gjorde i igår {som är på bild högre upp} .Ni kommer nog bli förvånade att det är enklare än vad ni tror, testa :).
Kan lova att jag var nöjd, saknade som sagt ett riktigt gott vin till. Nästa gång så..
0 ← Give me some LOVE

You Might Also Like

No Comments

 • Reply ɑ n n i k ɑ 3 augusti, 2015 at 20:10

  Gott!

 • Reply c 4 augusti, 2015 at 09:02

  looks amazing! yum

  • Reply Linda 4 augusti, 2015 at 10:28

   Thank you 🙂

 • Reply Linda 8 augusti, 2015 at 16:04

  Minst sagt Annika=)

 • Leave a Reply