Bakning

Maräng med kolasås och glass {Meringue with caramel}

1 december, 2015
Nu ska jag attackera er med ytterligare en kaloribomb gjord med saltad kolasås, känns som jag har tjatat ut den här kolasåsen men man måste även göra slut på den om man kokat en;). Denna gång så fick den sällskap av maränger, hälften smaksatta med kolasås och hälften nutella, krämig glass och lite extra flingsalt på toppen. Kaloribomb deluxe..
 
Now I’ll attack you with one more calorie bomb made with salted caramel sauce, I feel like I‘ve been nagging about this caramel sauce but I have to end it to you know😉. This time, it got the company of meringues, half flavored with caramel sauce and half nutella, creamy ice cream and a little extra salt flakes on top. Calorie Bomb deluxe ..
 
Vispa 2 äggvitor och när du fått fina toppar så tillsätter du cirka 1,25 dl socker, lite i taget, och fortsätter vispa in det i marängsmeten tills allt är blandat.
 
Beat 2 egg whites and when you got nice highs add around 125 ml sugar, a little at a time, and continue whisking it into the meringue batter until everything is mixed.
 
Klicka ut marängen på en plåt klädd med bakplåtspapper, jag gjorde mallar av ett glas så alla blev lika stora. Bara sätta glaset mot papperet och dra med en blyertspenna så det blir en rund ring sen fyller du den ringen med cirka 2-3 skedar av din marängsmet.
 
Jag gjorde hälften med kolasås och andra hälften med nutella då Kevin inte är ett stort fan av kolasås. Det är bara att tillsätta lite på toppen och rör om lite försiktigt med en smörkniv/matkniv. Kör in plåten i ugnen på 175 C grader cirka 25-30 min, stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar ytterligare 25-30 min.
 
Recept på saltad kolasåsen finns —> här
 
 
Click the meringue on a baking tray lined with greaseproof paper, I made templates of glass so everyone was equal. Just put the glass on the paper and draw with a pencil so it becomes a circular ring then fill the ring with about 2-3 spoonfuls of your meringue batter.
 
I did half with caramel sauce and the other half with nutella because Kevin is not a big fan of caramel sauce. You just add a little on top and stir gently with a butter knife / Dinner knife. Run the tray in the oven at 347 F  for about 25-30 minutes, turn off the oven and let meringues stand another 25-30 minutes.
 
Recipe for salted caramel sauce is > here
 
Antingen äter du dom bara som dom är
 
Either you eat them just as they are
 
Eller så bygger du ett torn, toppar med kolasås & flingsalt..
 
 Or you build a tower, add caramel sauce & sea salt ..
 
Men om du ändå ska synda så ska kan du lika gärna synda ordentligt med att toppa tornet med glass, eller hur? Jag körde med Häagen-Dazs Macadamia nut brittle denna gång, FOOD PORN DELUXE ;).
 
But if you already are going to sin then you might as well sin properly and top the tower with some ice cream, right? I use with HäagenDazs macadamia nut brittle this time, FOOD PORN DELUXE;).
 
I’m out of words, babe! No way to explain…
0 ← Give me some LOVE

You Might Also Like

No Comments

  • Reply JUNITJEJ 1 december, 2015 at 21:05

    Mums!

    • Reply Linda 2 december, 2015 at 09:36

      Minst sagt =)

  • Reply Embla Sofia - Fotograf och blivande mamma 1 december, 2015 at 22:11

    Gud vad gott det såg ut! Kanske får ta och testa 🙂

  • Reply Anonym 2 december, 2015 at 09:21

    mums

  • Reply Emma -Merakibeauty.se 2 december, 2015 at 09:30

    ååh vad gott det ser ut!

  • Reply Anonym 2 december, 2015 at 10:20

    Det där ser riktigt gott ut!

    • Reply Linda 2 december, 2015 at 10:29

      Testa =) Enkelt att göra och går fort!

  • Reply Annsoh 2 december, 2015 at 11:26

    åh vad gott!! 😀

  • Reply Fani 2 december, 2015 at 12:43

    Åh herregud vad gott det där såg ut! xD

  • Reply Anonym 2 december, 2015 at 15:08

    Åh herre gud vilken dröm!

    • Reply Linda 2 december, 2015 at 19:56

      Låt din dröm gå i uppfyllelse och gör den själv 🙂

  • Reply Namme 2 december, 2015 at 15:22

    Mums!

  • Reply Alice Larsdotter 2 december, 2015 at 15:41

    Åh så gott!

  • Reply Sanna 2 december, 2015 at 15:55

    Mumsigt 😀

  • Reply Petra 2 december, 2015 at 16:24

    Alltså, jag dör så gott det ser ut!!!! 😀

    • Reply Linda 2 december, 2015 at 19:55

      He he testa 😉

  • Reply Anonym 2 december, 2015 at 17:32

    Men herregud, jag dör vad gott! Fuck bantning, jag år ha en annan julklänning!!

    • Reply Linda 2 december, 2015 at 18:04

      hahahahahaha älskar dig!!!

  • Reply lillemor 2 december, 2015 at 18:29

    Ser väldigt gott ut

    • Reply Linda 2 december, 2015 at 19:55

      Tack 😀 smakar lika gott också

  • Reply a n n i k a 2 december, 2015 at 18:54

    Super mumsigt 😀

  • Reply ISA 2 december, 2015 at 22:37

    men dreggelvarning på den! 😉

  • Reply Helen 3 december, 2015 at 00:24

    Detta ser ju heeelt galet gott ut 😛 vilka fina bilder du tar:)))

  • Reply Annsoh 3 december, 2015 at 09:38

    Men åååh vad gott!!!

  • Reply Mikaela 3 december, 2015 at 10:41

    Det ser galet gott ut 😀

  • Reply Erica 3 december, 2015 at 11:13

    Detta ser ju FÖR gott ut!! 😀

  • Reply emma 3 december, 2015 at 12:14

    men ååh så gott!! det vattnas i munnen haha.

  • Reply Citroncest - matblogg från Italien 3 december, 2015 at 16:13

    Ojojoj, vilken grej!

    • Reply Linda 4 december, 2015 at 09:10

      Ha ha ja det kan man verkligen säga 🙂

  • Reply riitta 3 december, 2015 at 17:48

    Mums!

  • Reply Jasmine 3 december, 2015 at 19:42

    Gud, det ser ju helt fantastiskt ut!
    Kram

    • Reply Linda 4 december, 2015 at 09:10

      Tack Jasmine. Den är riktigt god!

  • Reply Anonym 3 december, 2015 at 20:50

    En dessert helt i min smak! 🙂

  • Reply Amanda Forsman 3 december, 2015 at 21:01

    Ser ju underbart ut 😀

  • Reply Amanda Forsman 3 december, 2015 at 21:01

    Ser ju underbart ut 😀

  • Reply Helene 4 december, 2015 at 00:24

    OMG så gott det ser ut att vara!!! *o*

    • Reply Linda 4 december, 2015 at 09:06

      Testa i helgen =)

  • Reply Emelie Ekman Lindqvist 4 december, 2015 at 05:24

    Men så gott det där såg ut att vara!!

    • Reply Linda 4 december, 2015 at 09:06

      Tack Emelie 🙂

  • Reply Anonym 4 december, 2015 at 10:10

    jag testade detta igår och herregud vad gott det var, helt himelskt. TUSEN tack för tipset 😀

  • Reply Anonym 4 december, 2015 at 12:19

    Mums så gott!

  • Reply sara 4 december, 2015 at 12:40

    men jösses vad gott det såg ut! 🙂

  • Reply Anonym 4 december, 2015 at 13:51

    muums

  • Reply Anonym 4 december, 2015 at 14:28

    Gud så gott det ser ut!!

    • Reply Linda 4 december, 2015 at 15:56

      Sockerbomb deluxe

  • Reply Anonym 4 december, 2015 at 15:38

    Herregud så gott!! Är för lat för att baka sådant, någon som känner sig manad att baka åt mig? 😀

    • Reply Linda 4 december, 2015 at 15:55

      Ha ha köp färdiga maränger på affären, smeta på nutella eller kolasås bara 😉

  • Reply Anonym 5 december, 2015 at 00:06

    Wow! Vattnas i munnen! 😀

    • Reply Linda 5 december, 2015 at 07:09

      Härligt Maria 🙂

  • Reply Linda 2 december, 2015 at 09:36

    Enkelt & gott

  • Reply Linda 2 december, 2015 at 09:36

    Det tycker jag att du ska göra =)

  • Reply Linda 2 december, 2015 at 12:03

    😀

  • Reply Linda 2 december, 2015 at 19:55

    Verkligen Annika!

  • Reply Linda 2 december, 2015 at 19:55

    nom nom

  • Reply Linda 2 december, 2015 at 19:55

    So true 🙂

  • Reply Linda 2 december, 2015 at 19:55

    Dubbel mums

  • Reply Linda 2 december, 2015 at 19:56

    Tackar

  • Reply Linda 4 december, 2015 at 09:06

    Tack Amanda 😀

  • Reply Linda 4 december, 2015 at 09:10

    Härligt! Du får slänga ihop en egen till helgen =)

  • Reply Linda 4 december, 2015 at 09:10

    😀

  • Reply Linda 4 december, 2015 at 09:10

    He he bra det Emma 😉

  • Reply Linda 4 december, 2015 at 09:11

    Testa!!!!!

  • Reply Linda 4 december, 2015 at 09:11

    Galet, det är bara förnamnet!

  • Reply Linda 4 december, 2015 at 09:11

    Touché

  • Reply Linda 4 december, 2015 at 09:11

    Tack snälla Helen =)

  • Reply Linda 4 december, 2015 at 09:11

    HA HA!

  • Reply Linda 4 december, 2015 at 10:12

    Men ååååh vad kul Yohanna =) Det var så lite så, du får hänga kvar för fler tips 😉

  • Reply Linda 4 december, 2015 at 15:56

    Härligt Sara

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.