Bakning

Maräng med kolasås och glass {Meringue with caramel}

Nu ska jag attackera er med ytterligare en kaloribomb gjord med saltad kolasås, känns som jag har tjatat ut den här kolasåsen men man måste även göra slut på den om man kokat en;). Denna gång så fick den sällskap av maränger, hälften smaksatta med kolasås och hälften nutella, krämig glass och lite extra flingsalt på toppen. Kaloribomb deluxe..
 
Now I’ll attack you with one more calorie bomb made with salted caramel sauce, I feel like I’ve been nagging about this caramel sauce but I have to end it to you know😉. This time, it got the company of meringues, half flavored with caramel sauce and half nutella, creamy ice cream and a little extra salt flakes on top. Calorie Bomb deluxe ..
 
Vispa 2 äggvitor och när du fått fina toppar så tillsätter du cirka 1,25 dl socker, lite i taget, och fortsätter vispa in det i marängsmeten tills allt är blandat.
 
Beat 2 egg whites and when you got nice highs add around 125 ml sugar, a little at a time, and continue whisking it into the meringue batter until everything is mixed.
 
Klicka ut marängen på en plåt klädd med bakplåtspapper, jag gjorde mallar av ett glas så alla blev lika stora. Bara sätta glaset mot papperet och dra med en blyertspenna så det blir en rund ring sen fyller du den ringen med cirka 2-3 skedar av din marängsmet.
 
Jag gjorde hälften med kolasås och andra hälften med nutella då Kevin inte är ett stort fan av kolasås. Det är bara att tillsätta lite på toppen och rör om lite försiktigt med en smörkniv/matkniv. Kör in plåten i ugnen på 175 C grader cirka 25-30 min, stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar ytterligare 25-30 min.
 
Recept på saltad kolasåsen finns —> här
 
 
Click the meringue on a baking tray lined with greaseproof paper, I made templates of glass so everyone was equal. Just put the glass on the paper and draw with a pencil so it becomes a circular ring then fill the ring with about 2-3 spoonfuls of your meringue batter.
 
I did half with caramel sauce and the other half with nutella because Kevin is not a big fan of caramel sauce. You just add a little on top and stir gently with a butter knife / Dinner knife. Run the tray in the oven at 347 F  for about 25-30 minutes, turn off the oven and let meringues stand another 25-30 minutes.
 
Recipe for salted caramel sauce is > here
 
Antingen äter du dom bara som dom är
 
Either you eat them just as they are
 
Eller så bygger du ett torn, toppar med kolasås & flingsalt..
 
 Or you build a tower, add caramel sauce & sea salt ..
 
Men om du ändå ska synda så ska kan du lika gärna synda ordentligt med att toppa tornet med glass, eller hur? Jag körde med Häagen-Dazs Macadamia nut brittle denna gång, FOOD PORN DELUXE ;).
 
But if you already are going to sin then you might as well sin properly and top the tower with some ice cream, right? I use with HäagenDazs macadamia nut brittle this time, FOOD PORN DELUXE;).
 
I’m out of words, babe! No way to explain…
0

71 Comments

    1. Minst sagt =)

  1. Gud vad gott det såg ut! Kanske får ta och testa 🙂

    1. Oh yes =)

  2. ååh vad gott det ser ut!

  3. Det där ser riktigt gott ut!

    1. Testa =) Enkelt att göra och går fort!

  4. åh vad gott!! 😀

  5. Åh herregud vad gott det där såg ut! xD

  6. Åh herre gud vilken dröm!

    1. Låt din dröm gå i uppfyllelse och gör den själv 🙂

  7. Mumsigt 😀

  8. Alltså, jag dör så gott det ser ut!!!! 😀

    1. He he testa 😉

  9. Men herregud, jag dör vad gott! Fuck bantning, jag år ha en annan julklänning!!

    1. hahahahahaha älskar dig!!!

  10. Ser väldigt gott ut

    1. Tack 😀 smakar lika gott också

  11. Super mumsigt 😀

  12. men dreggelvarning på den! 😉

  13. Detta ser ju heeelt galet gott ut 😛 vilka fina bilder du tar:)))

  14. Men åååh vad gott!!!

  15. Det ser galet gott ut 😀

  16. Detta ser ju FÖR gott ut!! 😀

  17. men ååh så gott!! det vattnas i munnen haha.

    1. Ha ha ja det kan man verkligen säga 🙂

  18. Gud, det ser ju helt fantastiskt ut!
    Kram

    1. Tack Jasmine. Den är riktigt god!

  19. En dessert helt i min smak! 🙂

  20. Ser ju underbart ut 😀

  21. Ser ju underbart ut 😀

  22. OMG så gott det ser ut att vara!!! *o*

    1. Testa i helgen =)

  23. Men så gott det där såg ut att vara!!

    1. Tack Emelie 🙂

  24. jag testade detta igår och herregud vad gott det var, helt himelskt. TUSEN tack för tipset 😀

  25. Mums så gott!

  26. men jösses vad gott det såg ut! 🙂

  27. Gud så gott det ser ut!!

    1. Sockerbomb deluxe

  28. Herregud så gott!! Är för lat för att baka sådant, någon som känner sig manad att baka åt mig? 😀

    1. Ha ha köp färdiga maränger på affären, smeta på nutella eller kolasås bara 😉

  29. Wow! Vattnas i munnen! 😀

    1. Härligt Maria 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *