Färs

Pimpad köttfärssås

4 december, 2015
Wow vilken god lunch jag gjorde idag, jag fick faktiskt lov att ta en portion till men Kevin var inte lika impad. Jag tycker om när du gör ”vanlig” köttfärssås. Det som skillde dagens mot den jag brukar göra är att jag gjorde egen tomatssås då jag upptäckte att jag inte hade några krossade tomater.
 
Denna sås gjorde jag till cirka 250 gram nötfärs..
 
Tomatsås:
2 tomater
1-2 vitlöksklyftor {beroende hur kraftig smak du vill ha, jag använde 2 st}
1 liten gul lök, hacka ned lite lätt
1/2 grön chili
1 tärning grönsaksbuljong
1-2 msk tomatpure delikatess
 
Lägg alla ingredienser i en skål/tillbringare. Mixa ihop till en slät kräm/sås med stavmixern och när du stekt klart färsen tillsätter du endast denna sås, låt det puttra ihop fint. Jag addade lite vatten också när jag tillsatte såsen i pannan, mest för att skölja ur tillbringaren och få med alla smaker ifrån såsen, cirka 1/2 dl. Först när jag smakade på köttfärsåsen var den lite för syrlig så jag tillsatte faktiskt lite strösocker för att balansera upp smakerna. Låt koka ihop och servera med spagetti. Jag toppade även min tallrik med pomamoretomater, ruccola, parmesan, flingsalt och sriracha. Var nästan så jag ville slicka ren tallriken när jag hade ätit färdigt ^^.
 
Tips: Adda även lite olja på toppen från asken med pomamoretomater. Det funger även att använda när du steker mat som smörjmedel, fullproppade med smaker så nästa gång du äter upp tomaterna och asken endast är kvar med olja, spara oljan och använd den istället för att slänga dessa underbara smaker.
 
 
0 ← Give me some LOVE

You Might Also Like

No Comments

  • Reply a n n i k a 4 december, 2015 at 17:16

    Mumsigt 😀

  • Reply Linda 11 december, 2015 at 09:43

    😀

  • Leave a Reply