Allmänt/Generally

Kyckling med cashew & nudlar

21 februari, 2015
God morgon, igår vart det rätten jag pratade om i inlägget innan men jag gjorde om den lite för att passa mig mer. Det var supergott och paltkoman ramlade in direkt efter så jag orkade inte lägga upp receptet igår men nu kommer det. Köpte även en påse med räk chips jag tänkte smaska på under tiden jag lagade mat, dom brukar alltid varit så goda när man får dom ifrån Kina restauranger men den här var totalt smaklös! Så det är inget jag rekommenderar..
 
 
Kyckling med cashew & nudlar
2 personer
 
250-300 g kycklingfilé
1  morot, skivad
1/2  röd paprika, i munsstora bitar
1 röd lök, fint skivad
1/3 zucchini, halvmånar
broccoli
1 vitlök, finhackad
Rapsolja tills tekning
 
 
Sås
1 vitlöksklyfta, finhackad

0,5 dl oystersauce
0,5 msk vitvinsvinäger
2 msk muscovado sirap
1 tsk sambal
0.5 msk sesamolja
 
Servering
cashewnötter eller jordnötter
risnudlar

 
Rör ihop alla ingredienserna till såsen. Skär kycklingfilén i lagom munsstora bitar. Fräs på hög värme i olja med en hackad vitlöksklyfta tills kycklingen har fått fin, gyllene färg. Ställ åt sidan. Fräs morötter, paprika och broccoli cirka 1-2 minuter och tillsätt sen zucchinin & löken. Fräs ytterligare 1-2 minuter innan du tillsätter den stekta kycklingen och såsen sen rör du om. Smaka av om något mer behöver tillsättas.

Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet, jag använde kanske 1/3 av paketet, sen tillsätter du nudlarna rakt ner i stekpannan när allt är klart och rör om, då suger nudlarna i sig alla goda smaker. Toppa med cashewnötter och färsk chili om man vill ha lite mer hetta.
0 ← Give me some LOVE

You Might Also Like

No Comments

  • Reply ɑ n n i k ɑ 21 februari, 2015 at 15:18

    Mumsigt 😀

  • Leave a Reply