3-Rätters

Kalv & smördeg

11 juli, 2015
Malin var över på middag tidigare i veckan och har missat att lägga upp något ifrån den middagen. Har så mycket bilder ifrån middagar osv som ligger väntandes på att läggas ut men det tar sån tid att skriva ett inlägg eftersom det ska redigeras bilder osv. Vill inte bara göra nått inlägg där jag kastar in massa bilder och kluddrar ner nått lite snabbt. Men nu så kommer det lite ifrån denna middag i alla fall. Var upp på plantagen och köpte med mig lite rosor hem som jag kunde använda till dukningen. 
 
Ställde 2 rosor vid varje dukning så man fick som ett egen arrangemang, Malin älskar rosa så valet på ena färgen av rosor var ganska enkelt sen älskar även kevin rosa. Jag valde även gula för jag tycker det vart en fin brytning, tyvärr var dom gula inte lika ”bra” som dom rosa för dom började vissna nästan direkt och igår kastade jag dom och hade kunnat kasta dom redan några dagar innan. Har för mig att Plantagen har 7 dagars garanti på att snittblommorna ska hålla men tog aldrig nått kvitto så kan inte göra så mycket åt det.
 
Gjorde en fräsch drink som fördrink innan maten. Mixa frysta mango, jordgubbar, vaniljvodka, färskpressad lime och apelsin, is och lite schweppes lemon i en blender. Dra en limeskiva runt högst upp på glaset sen vänder du glaset upp & ned, doppar glaset i socker blandat med riven lime. Då får du en sån här fin ring högst upp. Fyll på med din drink och garnera med lavendel och hallon.
 
 

Till förrätt hade jag tänk att göra en soppa men nu fick det blir en lite bricka med lite ”rester” på. Kanske inte lät så fancy men det vart fint och jag odlar mina egna ätbara blommor så vart glad när jag såg att det kommit någon blomma i den krukan och det är den gula blomman i mitten.
 
”Tallriken” som jag serverar förrätten på en kakel som jag var iväg och köpte förra året med tanke påa tt använda det till mat/dessert. Köpte 4 st och dom har inte använts så ofta men några gånger och det blir ett kul och lite annorlunda sätt att servera din mat på.
 
Fint med lavendel, en härlig färgklick i både drink och på mat eller dessert.
 
Förrätten bestod av agavesirap i botten av tallriken och sen är det melon, chevré, sallad, brie, jordgubbe, lavendel, valnötter, serrano, ätbar blomma och flingsalt.
 
Varmrätten var benfri kalvkotlett och mums vad gott det var. Åt det tillsammans med palsternackspuré, rödvinssås, ugnsrostade tomater samt smörstekta champinjoner med timjan och scampi. Det är ganska enkelt att steka kalvkotlett, cirka 2-3 min i smör på varje sida sen låter du den ligga en stund, så otroligt mör köttbit.
 
Recept på palsternackspurén hittar du —> här Rödvinssås —> här Ugnsrostade tomater- –> här
 
Smördeg hade jag i kylen så fick bli en liten bärbakelse av den. Detta är busenkelt, stansa ut så stor bakelse du vill göra. Jag använde mig av baksida på ett glas, lägg på en blåt med bakplåtspapper. Pensla över med vispat ägg och lägg på dom bären du vill ha på din bakelse. Jag använde mig av färska hallon, jordgubbar och melon. Grädda i ugnen på 200 grader cirka 10-15 min. Servera tillsammans med en sås gjord på turkisk yoghurt, florsocker och hyvlad choklad samt massor med färska bär.
 
Jag toppade även med hackade hasselnötter och lite mer hyvlad choklad innan servering, gott.
 
Vi avslutade kvällen med kaffe- &  likör samt mörk choklad. Trevlig kväll med trevligt sällskap.
 
 
 
0 ← Give me some LOVE

You Might Also Like

No Comments

  • Reply Anonym 11 juli, 2015 at 13:22

    Fin dukning 🙂

    • Reply Linda 11 juli, 2015 at 13:22

      Tack så mycket 😉

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.