Bakning

Vitlöksbröd med örter

2 juli, 2015
När Elin kom förbi på Brunch häromdagen så hade jag pizzadeg kvar i kylen sen veckan innan, ja det klarar sig ett tag, så jag gjorde faktiskt vitlöksbröd på sista degbiten och jisses vad gott det vart. Nästan som smördeg i konsistensen. Jag gjorde vitlökssmöret bara på smör blandat med någon lyfta vitlök, beroende hur stark vitlökssmak man vill ha.
 
Kavla ut degen, ganska tunnt, bred på smöret och strö över lite örter. Jag har persilja och basilika som jag tog ifrån min trädgård sen rev jag över prästost. Hade varit supergott med parmesan med, mums!
 
Rulla ihop degen på längen och skär cirka 1-2 cm tjocka bitar och lägg på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 200 grader cirka 15-20 min.
 
Ungefär som när man bakar vanliga kanelbullar 😉
 
Visst ser dom goda ut? Lite svårt att sluta äta dessa rackare faktiskt. Recept på degen finns –> här
för er som missat den.
 
0 ← Give me some LOVE

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.