Frukt & Bär

Kokosnöten, en smakrik rackare från paradiset

3 juni, 2015
Idag startar jag dagen med kokos, älskar att kunna köpa mig en färsk kokosnöt, man får lite paradiskänsla i tanken och den behövs verkligen nu i denna ”sommar”. Jag brukar använda kokosvattnet till att göra en god smoothie och köttet använder jag som snacks. Det är ganska enkelt att knäcka en kokosnöt, lägg kokosnöten i handen, slå med hammaren runt kokosnöten ganska hårt. Alltså slå, snurra lite åt ena sida, slå, snurra, slå, snurra. Till slut kommer den spricka ungefär på mitten då är det bara att öppna upp den. Behöver jag demonstrera så hojta till ;).
 
Sen att kokosnöten är nyttig gör ju inte saken sämre, jag använder mig även av kokosolja ifrån Kung Markatta att steka maten i ibland. Kokosfettet innehåller ungefär 90 procent mättat fett, hälften utgörs av fettsyran laurinsyra som förbränns snabbt. Därför har kokosolja blivit ett populärt matfettsalternativ bland personer som äter lågkolhydratkost. Kokosoljan hjälper dig även mot torr hy, torra läppar och trötta ögon. Den är också bra vid Psoriasis och eksem. Kan också bidra till minskade ålderfläckar, rynkbildning och gör huden mjukare. Jag använder kokosoljan till att smörja in mig runt ögonen på kvällarna sen använder jag det även i håret ibland.
 
 
Kokosvattnet består till 95 procent av vatten, resten är näringsämnen och mineraler som vitamin B, C, fosfor, kalcium och zink. Kokosvatten är extra rikt på kalium (12,5 procent) och kallas ibland för ”naturens egen sportdryck”.
 
 
Dom är relativt billiga också, en kokosnöt inne på Willys kostar 8.90:- så iväg och köp dig en kokosnöt nu!
0 ← Give me some LOVE

You Might Also Like

No Comments

  • Reply Anonym 3 juni, 2015 at 11:01

    Mums,visste inte allt om kokosoljan perfekt då ska vi sätta fart o smörja:) kramar

  • Reply Linda 3 juni, 2015 at 11:11

    Hahahahaha ja gör det Petra 😉

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.