Grönsaker

Pulled beef med krispiga grönsaker

24 juni, 2015
För några dagar sen så gjorde jag pulled beef på högrev här hemma och bjöd över Micke på lite mat. Har dock glömt att lägga upp det inlägget, har så mycket bilder så skulle kunna bomba sönder bloggen med dom he he. Nu ska jag bara försöka minnas hur jag gjorde allt eftersom jag bara slänger ihop saker.
 
Ingredienser jag använde till pulled beef var högrev, röd vin, vatten, kalvfond, soya, lök, morötter, vitlök, sticky fingers barbequesås, smoked paprika, chipotle pasta och salt. Detta kör jag i en tryckkokare cirka 45-60 min och vätskan ska ligga på gränsen till att täcka köttet..Kan tyvärr inte säga exakta mått, jag bara slänger ned allt;) men vet att det var cirka 700 gram högrev i alla fall. När den är klar delar du den fint med två gafflar och har på lite extra sås ifrån kastrullen. Något du undrar över så är det bara fråga så hjälper jag till så gott jag kan.
 
Gjorde en supergod och smakrik slaw på rödkål, morot, röd lök, gräddfil, lite majonäs, färsk persilja, salt & peppar.
 
En krispig gurksallad fick vara till även det, såå gott med olika krispiga grönsaker som bryter av fint mot högreven.
 
Ingredienser i salladen var gurka, grön tunt skivad paprika, salladslök, röd chili, sesamfrön, färsk mynta, vitvinsvinäger, olja, salt och nymald svartpeppar. Toppa salladen med mynta och massa goda nötter, här använde jag mig av pinjenötter och valnötter som är rostade.
 
Delade små tomater med fetaost, basilika, salt och nymald svartpeppar var också ett tillbehör.
 
Fyll tortillabröd med pulled beef, dom goda grönsakerna och toppa med sval gräddfil samt några droppar av en stark sås som te x tabasco, mums! Ibland toppar jag även med några nersmulade tortillachips med ostsmak för extra crunch. En kall öl är perfekt till detta om man gillar öl. Sen är det bara att njuta av det goda..
 
 
 
0 ← Give me some LOVE

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.