Restaurang Recension

Tack Smak, jag är lycklig ända in i själen.

Igår bestämde jag och Madde oss för att besöka antingen Smak eller Rådhusgården för att äta Tapas, vädret var perfekt för en tapaskväll. Vi ringde faktiskt ned till Smak redan på eftermiddagen för att försöka boka bord men det var fullt så vi skulle komma förbi på kvällen för att se om det fanns bord lediga fick vi till svar. Så när vi kom ned på stan gick vi förbi Smak för att känna av stämningen sen gick vi till Rådhusgården där vi bestämde ganska snabbt att vi inte skulle gå in. Kändes mer som en kväll för studenter och där platsade vi inte riktigt så vi stegade tillbaka till Smak och hade turen på våran sida med ett ledigt bord.
 
Vi var ganska bestämde med våran Tapas så vi behövde inte tänkte så länge vad vi skulle äta för mat och att bestämma vin överlät Madde till mig för hon har inte så stor koll och det har inte jag heller egentligen men lite mer kunskap kanske jag har och bestämde ganska fort att vi skulle ha ett Zinfandel vin då det är ett av mina favoritviner. Våran servitris, som för övrig var otroligt trevlig och hjälpsam, hade även hon tänkt rekommendera ett Zinfandel vin då det också var hennes favorit. Jag hade kolla på vinet, Ironstone och hon rekommenderade det så vi tog in en flaska för att dela på.
 
Vinet var fantastiskt gott, ett toppenval och Madde höll med. En kommentar hon fällde var: – Alltså det här vinet…så tog hon en klunk och verkligen njöt av det!
 
Nere på Smak så kan man antingen plocka ihop vilken tapas man vill ha ifrån deras meny eller så finns det ett paket som hette nått med “Variation”. Jag minns inte riktigt och jag svor åt mig själv där nere att jag inte hade mitt anteckningsblock med mig, som en liten Clark Kent, men det är i alla fall ett paket med olika tapas som köket plockar ihop. Först får man ut olika kalla rätter, sen när man ätit upp det får man inte varmrätter och sist en dessert. Jag fick även reda på av personalen att rätterna ändras hela tiden och att det kan även variera från bord till bord under samma kväll. Kul koncept tycker jag.. I glaset ovan så var det marinerade kronärtskockor samt olivmix, så gott.
 
Detta är också en rätt ifrån det kalla, lax med sesamfrön och sjögräs. Mums, jag har ätit sjögräs förut eftersom vi brukar sälja det i fiskdisken på Maxi. Madde var väldigt anti mot det men jag fick henne och smaka, kanske inte var något hon jublade över men jag gillart!
 
Denna röra som bestod av kräftstjärtar eller räkor , tycker det ser ut som kräftstjärtar på bilden, förlåt men jag minns faktiskt inte alla detaljer därav min saknad av mitt anteckningsblocket. Vet att det var hackad ägg i också och röd lök som serverades på en bit bröd. Skulle kunna trycka en hel surdegslimpa med sån här röra, det om nått måste väl vara ett bra betyg?
 
Kvällens dejt
 
Ett av det godaste smöret jag någonsin ätit och så simpelt som att man bara vispat det med elvisp och tillsatt flingsalt, så nu vet ni hur jag handskar mitt smör i fortsättningen!
 
3 st olika ostar fick man även in till det kalla, en var taleggio, den i mitten minns jag faktiskt inte men otroligt god och den tredje var med peppar. Det var Maddes favorit och hon trodde även att det skulle vara min som älskar det lite starkare men med så koncentrerad pepparsmak som det blir om man får ett korn i munnen så blir den inte den godaste osten enligt mig. Men det är min smak och alla är som tur nog, olika..
 
Milano salami, Iberico lufttorkad skinka och kalkon salami var också med på den kallla sidan och det är alltid lika gott att sitta och småäta av salami samt lufttorkad skinka. Har man jobbat i delikatessen på Maxi i över 8 år så borde det vara en favorit eller så kan man även ha tröttnat på det. Är det ens möjligt?
 
 
Blandat bröd fanns även med hela kvällen, den rustika baguetten var så god tillsammans med mitt nya favoritsmör.
 
 
Varje gång det kom in ny mat så satt vi där med våra kameror och fnittrade.
 
Då var det dags för den varma maten att komma in och vid den tidpunkten så började man känna av lite av mättheten men mat har aldrig stoppat mig förut så bring it on. Den ena rätten var en korv med tomat samt en relish eller nått, minnet sviker mig här. Jag är inte en korvmänniska och när vi får in denna korv så får den mig att tänka på nått helt annat än en korv, kanske jag som har snuskig fantasi men den kändes bara inte så aptitretande som alla andra rätter. Men så klart smakade vi och konstaterade att det var gott men inget för oss. Så det var nog det enda vi lämnade under kvällen.
 
Sen var det en fisk, nu minns jag inte sej/kolja? Det spelar ingen roll vilken fisk det var för det var en av mina favoriträtter under kvällen, den var så fruktansvärt god så kunde ha slickat tallriken he he.
 
 Vegetarisk lasagne med sparris, den var också otroligt god.
 
Och sista varmrätten var en ceasarsallad. Dressingen och mycket parmesan höjde hela den salladen för tyvärr så var vi båda eniga om att kycklingen var torr, det såg man även av att bara tita på den och det verkar vara något som jagar mig för resten av livet. Att det alltid ska vara något som är torrt när jag går ut och äter men som sagt dressingen och mycket parmesan höjde hela rätten för jag tog om av den flera gånger.
 
Vi denna tidpunkt så kom Malin & Joel förbi efter att dom varit nere på Blackstone och testat deras mat. Malin var så nöjd att hon hade kunnat ätit upp deras porslin till och med. Jag själv har inte varit dit än men det kommer nog bli ett besök snart. Jag hade lockat Joel med att man kunde beställa in en kanna Mojito på Smak så det var det första han beställde när han kom dit.
 
Hoppas inte Malin stryper mig för att jag tog denna bild, vackra varelse
 
Joel bjöd han oss på varsitt glas Mojito, jag var dock så mätt av allt så jag smuttade sakta i mig ett halv glas bara innan jag lämnade resten.
 
Efterrätten kom in och när servitören berättade vad det var tänkte jag, wow jag kommer explodera!! Nu minns jag inte exakt vad det var men under det “vita” så ligger det chokladmousse? Jag känner på mig att det är fel ord men jag kan inte sätta fingret på vad det heter, det spelar ingen roll för ljuvligt var det.Så len och så magiskt god.  Dom kallar efterrätten nått med snickers i alla fall och den finns på menyn. På sidorna så är det fudge, sen är det nån storts strössel ovanpå, såååå gott!! DOCK måste jag dra ned ett litet betyg här för vi beställde in varsin cappuccino till desserten och innan vi äntligen hade fått den så hade vi hunnit fråga 3 olika ur personalen vart den var och Madde hade hunnit ätit upp sin dessert för hon kunde inte hålla sig lika bra som mig.
 
Jag är så nöjd och lycklig ända in i själen efter gårdagens middag på Smak. Jag blir så där lyckling när jag får in något gott så jag sitter nästan och studsar på stolen av lycka. Det var en ren njutning att få sitta ned under så många timmar för att äta & dricka gott tillsammans med fina vänner. Tror jag & Madde åt under 3 timmar! Och jag vet även att dom hade haft det extremt mycket lunchgäster igår samt glasskunder, trots det så var personalen så otroligt trevlig. En stor eloge till er som kämpade er igen en hårt arbetande dag. Våran servitör sa att han inte hade ätit sen dagen innan? eller om det var morgonen, spelar ingen roll för jag hade dött. Hade fått blodsockerfall och typ strypit något ha ha!
 
Det enda jag saknade var lite dov musik, kanske en trubador som satt och sjöng under kvällen samt sånna där sköna värmare. Men jag värmde mig gott med filten som fanns utplacerade också. Klart som sjutton så kom väl Jessica Folcker instruttande med sin kille igen, tror hon stalkar oss ,). Tack Smak för ett trevligt ställe med god mat,jag kommer snart åter… Med min kamera och anteckningsblock denna gång ;).
0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *