LCHF

Köttfärssås & zucchinipasta

30 mars, 2015
2_5519616ce087c371cc0bafab
Dagens enkla och mycket goda lunch fick bli en köttfärssås om jag åt tillsammans med zucchinipasta.
 
Köttfärsås
 
cirka 200 g nötfärs
1 hackad liten gul lök
1 stor eller 2-3 små vitlök, hackad
cirka 2.5 dl krossade tomater
cirka 1 msk tomatpuré
1/2 -1 tärning kycklingbuljong
2-3 msk Ajvar Relish, mild
1/2 – 1 dl Grädde
Salt och oregano {på burk}
 
Stek färsen tills den nästan är klar då tillsätter du den hackade löken/vitlöken och fräser en stund till. När det fräst cirka 1-2 min så tillsätter du tomatpurén, ajvaren och blandar sen ner med krossade tomaterna och kycklingbuljongen. Låt det puttra ihop innan du tillsätter grädden, låt puttra cirka 1-2 min och smaka av med salt & oregano.
 
 
 
Zucchinipasta
 
Hyvla zucchinin med en osthyvel på längen och när du nästan kommer in till mitten så fortsätter du på motsatt sida. Du vill inte ha med där det börjar blir ”hål” längst in i mitten på zucchinin. Gör likadant på alla 4 ”sidor”, nog vet jag att en zucchini är rund men innan du är klar är den fyrkantig;). Koka upp vatten och salta, ha ned din zucchini och låt den ligga i vattnet cirka 5-10 sekunder innan du tar upp den.
 
Servera direkt med din köttfärssås, en klick creme fraiche/gräddfil på toppen, riven parmesan och inlagd jalapeno.
 
 
 
 
0 ← Give me some LOVE

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply