Dessert

Smördegsbakelse med vit choklad & jordgubbar

11 mars, 2015
För cirka 2 veckor sedan så åt jag och Kevin pizza på smördeg en kväll och jag fick så klart smördeg över eftersom vi knappast trycker i oss en hel rulle så jag trollade ihop denna smarriga bakelse någon dag efter. Dock var den lite för söt för min smak men jag lovar att Kevin njöt av den till fullo.
 
Börja med att skära ut 3 st bitar i önskad form av smördegen, la den på bakplåtspapper och bakade av den i ugnen enligt anvisningarna på förpackningen. Sen när du tar ut den så låt den ligga och svalna på te x ett galler. Under tiden vispade jag lite grädde och smälte vit choklad över vattenbad, sen blandade jag ihop det. Skulle jag göra om samma bakelse igen skulle jag nog skippa chokladen och bara köra på grädde då den blir tillräckligt söt med passionfruktscurden. Receptet på curden hittar du —> här.
 
Jag hade turen att ha massor med färska jordgubbar hemma så använde även sånna. Då är det bara att montera ihop din bakelse. Ett lager smördeg, ett lager curd, grädde, jordgubbar och sen kör du smördeg igen samt curd, grädde och jordgubbar. Översta lagret pudrade jag över florsocker och ringlade på lite smält choklad. Hur enkelt som helst;).
0 ← Give me some LOVE

You Might Also Like

14 Comments

  • Reply Anonym 15 mars, 2015 at 10:08

    gott

    • Reply Linda 15 mars, 2015 at 10:30

      jajjemän 🙂

  • Reply Elina 15 mars, 2015 at 10:21

    Ord räcker inte till, jag bara måste smaka.

    • Reply Linda 15 mars, 2015 at 10:30

      Ha ha jaaa gört!

  • Reply Solin 15 mars, 2015 at 10:23

    Ser såå gott ut!

  • Reply Anonym 15 mars, 2015 at 10:23

    mums

  • Reply Fröken 15 mars, 2015 at 10:23

    Mumma kardemumma! 🙂

  • Reply olivia 15 mars, 2015 at 10:24

    Ser ju jätte gott ut!

  • Reply Annelie 15 mars, 2015 at 11:55

    Mums

    • Reply Linda 22 mars, 2015 at 10:54

      He he minst sagt 🙂

  • Reply Linda 15 mars, 2015 at 10:30

    Precis 😉

  • Reply Linda 15 mars, 2015 at 10:30

    Det var det med men lite för sött för min smak

  • Reply Linda 15 mars, 2015 at 10:31

    Det var gott men lite för sött för min smak

  • Leave a Reply