Fisk

Snabb lax lunch med ärtpuré

18 mars, 2015
Igår gjorde jag lax till lunch och jag som inte äter ärtor köpte med min frysta ärtor hem ifrån affären på morgonen för jag tänkte att det skulle vara gott helt plötsligt ha ha.Sen tänkte jag även att den skulle bli så finfärg av den på en tallrik, allting tänks hela tiden hur allt ser ut på tallrikar. Ja i alla fall så var den här ärtpurén jag gjorde sjukt god, otroligt överraskad över hur god den var så delar så klart av mig av receptet.
 
400 gram  gröna ärtor
0,5 dl  crème fraiche
0,5 – 1 msk  riven pepparrot
salt/vitpeppar
 
Tina/värm på ärtorna lite snabbt med vatten i en kastrull. Tillsätt alla ingredienser i en tillbringare och mixa det till en slät massa. Smaka av med salt och peppar.
 
Till detta stekte jag på 2 st laxfileér i smör/olja cirka 1 min på varje sida sen körde jag in stekpannan på 200 grader i mitten av ugnen tills innertemperaturen visade 56 grader på laxen.
 
Smörstekt broccoli, baby champinjoner och zucchini passade utmärkt till, en lyckad lunch!
0 ← Give me some LOVE

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply