Yummi

Summer on a plate

17 maj, 2015
Vad glad jag blir när det äntligen finns goda, kärnfria vattenmeloner att köpa på affären. Älskar kombon av vattenmelon, fetaost, ruccola, tomater och oliver. Dock hade jag inga oliver på denna tallrik men det blir nog något sånt under dagen. Det är verkligen sommar för mig och mina tankar för mig till Grekland där jag varit en gång. Älskar det landet och vill absolut åka tillbaka dit igen någon dag…
 
Vattenmelonen innehåller vitaminerna A, B och C och den tillhör faktiskt ett av våra få födoämnen som innehåller stora mängder av den kraftfulla antioxidant lykopen. Den här antioxidanten är känd för att minska risken för både hjärtsjukdomar och för vissa cancertyper som till exempel prostatacancer och livmoderhalscancer.
 
Vattenmelonen är sommarens bästa mellanmål som både svalkar oss och släcker törsten under varma sommardagar och är perfekt för alla som vill hålla igen på kalorierna. Vattenmelonen består av 91 % vatten och äter du 100 g får du bara i dig 34 kcal.
 
Enligt en amerikansk undersökning så är melonens mjukgörande effekt på blodkärlen så effektiv att sex skivor vattenmelon motsvarar en Viagra. Vattenmelon är inte bara bra för erektionen utan anses dessutom kunna höja sexlusten, och är bra för prostatan. Citrulin är dessutom bra för kroppens immunförsvar, hjärtat och anses vara fördelaktigt för de som lider av diabetes 2.
 
Under lång tid ansågs tomat vara kungen av lykopen, men nu vet man att det är vattenmelonen som innehåller mest lykopen. Detta ämne anses kunna skydda mot cancer (som prostatacancer), och minskar risken för att man ska drabbas av åderförkalkning.
 
Finns bara fördelar med att äta vattenmelon och jag kommer äta mängder av det i sommar!
0 ← Give me some LOVE

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply