Allmänt/Generally

Gubbröra och oxfilé

9 oktober, 2015
Kvällens goda innan maten blev gubbröra på ett gott örtknäcke och ett glas Efes öl.
 
 
Gubbröra
1 burk matjessill [200 g], hackad
1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
2 msk finhackad dill
½ rödlök, finhackad
2 st hårdkokta ägg, hackad
salt
peppar

Blanda alla ingredienser och ställ i kylen en stund så den får sätta sig. Jag hade så bråttom att smaka på den så den var lite rinnig men vad gör det när det smakar ljuvligt? Servera på en bit gott knäcke…

 
Middagen blev grillad oxfile, pommes på sötpotatis, rödvinssås, beasås och smörstekta grönsaker. Toppa med färsk rosmarin & timjan, flingsalt och chiliflakes.
 
Tror ni att det var gott eller!?
 
Ehh okej? Hängt med sin mamma för mycket kanske?
 
Så säger han så här efter sitt kvällsbad och han klätt upp sig så fint: – Vet du varför jag klädde mig så fint ikväll?? Nej, svarar jag. Då säger han: – För jag ville sova hos dig i helgen! HA HA HA HA. Kevin älskar att sova inne hos mig för han tycker min säng är så skön och han vill väl vara nära mig och jag tillåter alldeles för ofta att han får sova inne hos mig men ibland blir det nej för han har ett eget rum och jag vill gärna kunna sova en natt utan en smäll i ansiktwet pga en propeller brevid en he he. Så nu försökte han charma mig den lilla sötnosen och jag tror han lyckas. Jag älskar när folk, vem som helst, lägger lite extra möda på saker så nog har han charmat mig min lilla sötnos.
 
 
Kan lova att vi var nöjda efter kvällens middag och vi hade tänkt göra churros till dessert men det får nog bli imorgon istället. BTW, vinet som är på bild. SÅÅ GOTT! Rekommenderar det starkt. 
 
Info om vinet: Fruktig smak med rostad fatkaraktär, inslag av kaffe, choklad, korinter, plommon, vanilj och kokos. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött. Från Italien med 14% alkoholhalt. Har nummer 2392 på systembolaget och kostar 89:-.
 
 
Nu ska jag instagramma lite och jag har faktiskt gjort så att all min mat nu går under namnet yummif00d på Instargram så den får en helt eget instagramkonto för den som vill följa. Kände att det kontot jag haft ifrån start kommer i skymundan lite med mig som person då det oftast hamnar matbilder där så därför får maten ett eget IG och mitt startkonto på IG, sweetkay78,  får vara mer med ”mig” som person samt inredning, familj och natur. Älskar att fota så mycket mer än bara matbilder så det blir nog bäst så här..
 
So long until next time, puss på er!
 
 
 
0 ← Give me some LOVE

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply a n n i k a 10 oktober, 2015 at 13:23

  Gott!

 • Reply Annika 12 oktober, 2015 at 18:19

  Hej!!
  Jag har praktiserat på Den Gyllene Freden i gamla stan (sthlm). Där hade vi bara kaviar som bindning i gubbröran. Alltså ansjovis, finhackad dill, gräslök, rödlök, tärnade ägg och kaviar.. Mums filibaba 🙂
  Mvh Annika

  • Reply Linda 12 oktober, 2015 at 19:18

   Kanske ska testa det någon gång då :). Tack för tipset. Kram

  Leave a Reply