LCHF

Gratinerad portabella: 3 ways!

10 september, 2015
2015-09-08_130827_55f1ad889606ee3f1df9195c
När jag gjorde inlägget ”Gratinerad chevretoast med smörstekta kantareller” så fick jag frågan av Linnea om man kunde göra en glutenfri variant på detta och så klart började min hjärna spinna direkt och därav kommer detta inlägg. Så klart funkar det med glutenfritt bröd men om man vill dra det en snäpp till så kör vi portabella som ”bröd” i detta inlägg och jag bjuder inte bara på en fyllning utan 3 st olika så det passar nästan allas smaklökar. Detta är ett bra alternativ som förrätt eller som en vegetarisk rätt.
 
Det enda jag gjord med portabellan är att rengöra den och steka denmed smör i en stekpannan innan, sen la jag alla på en bakplåtsklädd plåt.
 
Fyllning 1 som ni ser på bilden ovan. Det är lufttorkad skinka av något slag i botten, parma, serrano, gårdsprosciutto etc och sen är det 1 st ägg ovanpå. Riven färsk chili*, salt men inte för mycket då skinkan ger sälta, färsk timjan & rosmarin.
 
* Om du har mycket färsk chili hemma som börjar bli dålig så stoppa den som den är i frysen så är det bara att ta fram den när du behöver och riva med rivjärnet direkt på maten, sedan lägger du tillbaka chilin i frysen.Jag har alltid massor med färsk chili i frysen och det blir som ett fint snö att riva över maten.
 
2015-09-08_131112_55f1b095e087c309a275b90f
Fyllning 2 är en variant på den chevregratinerade toasten så det är smörstekta kantareller samt champinjoner i med vitlök, salt & peppar sen toppar du med chevre & persilja.
 
2015-09-08_131141_55f1b124e087c30a37cfaadf
Variant 3 är färsk, hackad zucchini, skivad grön sparris samt tomater som jag smaksatt med pesto. Toppa med massor med riven parmesan samt färsk basilika. Smaksätt med salt & peppar.
 
2015-09-08_134142_55f1b19addf2b35c4c6a1465
Gratinera i mitten av ugnen cirka 20 min, du ser när ägget sätter sig. Man vill inte ha för överstekt ägg utan att det ska rinna ned fint över svampen när du skär i det. Värme 180 grader.
 
2015-09-08_134348_55f1b2d32a6b220c2fc72eb8
Kolla vad vackert det är, nästan så man blir tårögd!
 
2015-09-08_134506_55f1b30cddf2b35db596d08c
 Jag toppade nog även med pinjenötter på den med chèvre!
 
2015-09-08_134910_55f1b3619606ee5b4f67d8b4
2015-09-08_134925_55f1b3b8e087c37a7fd08005
bon appetit
 
 
0 ← Give me some LOVE

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply ɑ n n i k ɑ 10 september, 2015 at 19:14

    Gott!

    • Reply Linda 10 september, 2015 at 19:29

      Ja, så gott !

    Leave a Reply