Yummi

Plättar med choklad, frukt och bacon

9 september, 2015
God morgon och HEJ till alla som har hittat hit dom senaste dagarna. Tack öven för alla kommentarer på diverse inlägg men mest är det nog på inlägget med ”Varm choklad & Latte Macchiatto” med nuvarande 53 st kommentater, vad söta ni är ♥. Jag försöker absolut besvara allas kommentarer så fort jag kan och idag ska jag även göra ett inlägg ang en fråga från en läsare så det blir kul.
 
Idag fick det bli lyxfrukost med plättar som är fyllda med vhoklad & hallon, massa frukt, bacon och andra godsaker. Fast det är torsdag rättelse ONSDAG tack Evelina! så kan man lyxa till det, känner man för det så är det bara att köra.
 
Det salta från baconet passar så bra till plättarna som jag ringlar agave sirap över innan servering, mums.
 
Jag skippade dock nutella idag men det var en annan liten herre som gick all in istället.
 
Men okej, jag toppade med lite choklad istället och sen har jag massor med chokladflakes i smeten på plättarna hehe. Jag försökte låta nyttig iaf när jag skippade nutellan.
 
Plättarna är inte följda efter ett exakt recept för jag höftar ner allt men vispa ihop cirka 1.5 – 2 dl vetemjöl med kanel, salt och 1-2 tsk bakpluver. Tillsätt cirka 1-2 dl mjölk till en jämn smet och sedan tillsätter du 2 stycken ägg, blanda ihop till en jämn smet. Jag vill inte ha denna smet lika lös som en pannkakssmet så därför tillsätter jag bara mer mjöl bara om den är för lös. Sedan tillsätter jag massar med frysta bär, idag vart det hallon och choklad av något slag, chunks eller spån. Blanda och klicka ut cirka 3 st plättar i en varm stekpanna med smält smör, stek på medelvärme och när det börjar sätta sig på sidorna av plättarna så väder du på om bara.
 
Gissa om det var gott!? 😉
0 ← Give me some LOVE

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Evelina 9 september, 2015 at 11:53

  Åh vad gott:D!! Men är det inte onsdag idag? 😛 haha:)

  • Reply Linda 9 september, 2015 at 12:03

   Hahahahahaaha tack!!! Snacka om dagvild, har rättat till det nu 😉

 • Reply ɑ n n i k ɑ 9 september, 2015 at 18:05

  Åhhh super mumsigt 😀

  • Reply Linda 10 september, 2015 at 11:15

   Verkligen;)

  Leave a Reply