Frukt & Bär

Hallonsylt med stjärnanis & mörk choklad (Raspberry jam)

12 januari, 2016
Idag har jag bakat bröd och vad passar bra till nybakat bröd om inte en härlig egenkokad sylt. Dagens sylt gick i smakerna hallon, stjärnanis och mörk choklad. Som lycka i en kastrull…
 
//Today I baked bread and what goes well with freshly baked bread unless a lovely and own cooked jam. Today’s jam was in the flavors raspberry, star anise and dark chocolate. As luck in a pan
 
 
Hallonsylt med lime, stjärnanis & choklad
250 gram frysta hallon
2-3 st stjärnanis
saft ifrån 1 lime
225 gram strösocker
1/2 dl syltsocker
25 gram mörk choklad
 
Lägg alla ingredienser i en kastrull utom chokladen. Låt koka upp och rör om, låt den koka på mellanhög värme cirka 30 min. Rör om emellanåt och skumma av sylten. Du kan testa att se om sylten är klar genom att ha lite sylt på en tallrik och dra med skeden i mitten av sylten så det blir som en ”ränna” och om sylten ligger kvar på sidorna och inte rinner ner i rännan så är sylten klar. Tillsätt chokladen och rör om tills den har smält. Häll upp sylten i en rengjord burk med tätslutande lock och låt svalna av innan du ställer den i kylen.
 
 
Raspberry jam with lime, star anise and chocolate
250 grams of frozen raspberries
2-3 of star anise
juice from 1 lime
225 grams of powdered sugar
50 grams  jam sugar
25 grams of dark chocolate
 
Place all ingredients in a saucepan except the chocolate. Bring to a boil and stir, let it cook over medium heat about 30 minutes. Stir occasionally and skim off the jam. You can test to see if the jam is ready by having a little jam on a plate and pull the spoon in the middle of the jam so it becomes like a hole” and if the jam is left on the sides and not flowing down the ghole the jam is done. Add the chocolate and stir until it has melted. Pour the jam into a clean jar with a tight-fitting lid and allow to cool before putting it in the fridge.
 
Recept på brödet jag bakade imorse kommer i ett egen inlägg.
 
//Recipe of the bread I baked this morning comes in a separat post.
 
 
0 ← Give me some LOVE

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Anonym 12 januari, 2016 at 13:14

    Åh va gott😍

    • Reply Linda 13 januari, 2016 at 22:33

      Oh yes 🙂

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.