Lunch

Grillad sötpotatis m. het örtolja (Roasted sweet potatoes )

Det har varit världens hype om sötpotatis ett tag nu och jag själv älskar dom men har fastnat lite i pommes spåret och fick lov att utvidga mina vyer under veckan. Resultatet blev dessa grillade sötpotatis med en het och smakrik örtolja med chili. Dessa kommer nog finnas på mångas grillar denna sommar tror jag, jag själv stekte dom i min grillpannan nu men kommer nog också stå där och flippa dom i sommar. Tillbehör så använde jag mig av rostade ugnstomater som jag hade kvar efter förra inlägget, samt smörstekt sparris och en aioli. Dock rekommenderar jag inte saffransaioli då smakerna skär sig lite med myntan men en vanlig skulle nog passa perfekt.. Köttet är bara grillskiva av fläsk som var färdigkryddad med grillkrydda från affären, jag har bara stekt på köttet, låtit den vila en stund och sedan skurit upp den i tunnare skivor till..
 
 
//It has been a big hype about the sweet potato for a while now and I love them but I´m stuck in the French fries track and had to expand my horizons during the week. The result was this grilled sweet potatoes with a hot and tasty herbal oil with chili. These will probably be on many people’s barbecues this summer, I think, myself, fried them in my grill pan now but will probably also stand there and flipping them in the summer. Accessories that I used was roasted tomatoes I had left after my last post, and butter fried asparagus and aioli. However, I don´t recommend saffron aioli, the flavors clash a little with mint but a standard would probably be perfect .. The meat is just barbecue slice of pork that was ready-seasoned with grill seasoning from the store, I only have fried the meat, let it rest for a while and then cut up into thinner slices....
 
Grillad sötpotatis med mynta, chili & rökt vitlök
2 stora sötpotatis, tvättas och skivas på längden i 5 mm tjocka skivor
olja, för pensling
salt
 

Dressing
2 rökta vitlöksklyftor, mosad med gaffel, recept —> här
Handfull färsk hackad mynta
Persilja, färsk hackad
En stor röd chili, urkärnad och finhackad, eller så blandar du röd/gul/grön chili
2 msk olja
1 msk vinäger, vit, sherry eller röd
 
Pensla olja på potatisskivorna och salta dom. Värm en grillpanna på hög värme och lägg i potatisen (i omgångar eftersom det är ganska mycket potatis). Grilla dom ungefär 3-4 minuter och vänd sedan på dom. Klart.
 
Dressing: I en skål så blandar du alla ingredienser, häll dressing över dina grillade potatisar och servera dom varma. Ställ gärna fram dressing i en liten skål på bordet om någon vill ha mer..
 
 
Roasted sweet potatoes with mint, chilli & smoked garlic
2 large sweet potatoes, washed and sliced lengthways into 5mm-thick slices
Oil, for brushing
salt

Dressing:

2 smoked garlic cloves, smashed with a fork, recipe —> here
handful of freshly chopped mint leaves
Parsley, fresh and chopped
1 large red chilli, seeded and finely chopped, or mix red/yellow/green chilli
2 tbsp oil
1 tbsp vinega, red,white or sherry
 
Brush oil on potato slices and salt them. Heat a grill pan over high heat and add the potatoes (in batches as there are quite a lot of potatoes). Grill them about 3-4 minutes, and then turn on them. Done.

Dressing: In a bowl, mix all the ingredients, pour the dressing over your grilled potatoes and serve them hot. Pour some dressing in a small bowl and put on the table if anyone wants more ..

 
Enjoy
 
0

6 Comments

  1. Åh vad gott det såg ut 🙂

    1. Tack Veronica=)

    1. Ja det kan man säga =)

  2. Härliga färger, ser fantastiskt gott ut 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *