Choklad Glass & Godis Jul

Baileystryffel med flingsalt | Glöggtryffel m. Pepparkakscrunch

img_1801Hej gullehönor 😀  hoppas allt är bra med er? Idag tänkte jag bjuda på tryffel recept, det är faktiskt första gången jag gör tryffel och jag slog på med att göra två stycken olika smaker direkt. Den ena, den med glögg, är faktiskt ett recept jag såg i Ica´s buffetidning och dom såg sååå smarriga ut så grundreceptet är lika för både tryfflersorterna den andra free-bäjsade jag lite på smasättningen så jag slog i baileys och flingsalt, tyckte faktiskt det vart riktigt smarrigt. Jag använde även laktosfri grädde i dessa recept men det funkar lika bra med vanlig grädde.

img_1805Glöggtryffel med pepparkakscrunch
10 st

12 g smör
100 g mörk choklad
0.8 dl vispgrädde
0.5 msk glögg (jag använde Morbergs svartvinbärsglögg)
5 pepparkakor

Skär smöret i mindre bitar. Hacka chokladen i småbitar och lägg i en bunke. Koka upp grädden och lägg ned smöret så det smälter ihop med grädden.  Häll grädd- & smörblandningen över chokladen och rör ihop tills det blir en smet. Tillsätt glöggen och rör om. Ställ in formen i kylen &  låt stelna. Mortla pepparkakorna till smulor.Forma kulor av tryffelsmeten. Rulla dem i pepparkakssmulor och förvara i kylskåp. Tips: Använd gärna plasthandskar när du rullar tryffeln för smetigt blir det kan jag lova.

img_1819Baileystryffel med flingsalt
10 st

12 g smör
100 g mörk choklad
0.8 dl vispgrädde
0.5 – 1 msk baileys
1-2 nypor flingsalt
kakao

Skär smöret i mindre bitar. Hacka chokladen i småbitar och lägg i en bunke. Koka upp grädden och lägg ned smöret så det smälter ihop med grädden. Häll grädd- & smörblandningen över chokladen och rör ihop tills det blir en smet. Tillsätt baileys samt flingsalt och rör om, smaka av om du behöver reglera mängderna. Ställ in formen i kylen &  låt stelna.  Forma kulor av tryffelsmeten. Rulla dem i kakao och förvara i kylskåp.

img_1817Det här är perfekt som gå-bort gåva också, jag hade blivit överlycklig över att få hemmagjorda tryfflar. MUMS!

img_1820img_1812img_1826Tack för mig och ha en fantastiskt trevlig kväll. Kram

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *