Restaurang Recension

Bildbomb: Magisk Middag @ Görvälns Slott

img_8165Hej, nu äntligen så har jag suttit och redigerat ihop alla bilder från en magisk middag på Görvälns Slott för cirka 1 vecka sedan. Jag har lite hat-kärlek till mig själv då jag inte kan nöja mig med bara några få bilder eller oredigerade så jag har suttit med dessa bilder sen typ 08-09 imorse och NU äntligen så är det alltså dags för att skriva inlägget. Jag varnar er redan nu att detta inlägg alltså innehåller många bilder, jag har inte kapacitet att korta ned inlägget för det är så många bilder som jag älskar ha ha.

img_8158Hur kommer det sig att jag hamnade på Görvälns Slott då? Jo det är så här att dom hade en tävling på deras instagram för cirka (host) 1 år sedan och som jag VANN!! Snacka om ljuvlig vinst… Dock så har inte denna lilla dam får fingrarna ur det berömda där bak och kommit iväg föräns nu. Bättre sent än aldrig eller hur!? Jag måste verkligen passa på att tacka Görvälns Slott för denna fantastiska vinst som alltså bestod av en Casual Friday dvs övernattning, trerätters middag, en drink i baren en våning upp efter middagen samt frukost och detta var för 2 personer. Fatta vinsten!!! Ni kan läsa mer om just Casual Friday → HÄR

Jag såg att dom även har något som heter Gastroweekend 😯  snacka om det klingar fint i mina öron, hade nog svimmat av efter en sån weekend av lycka. Jag har så mycket mer bilder än just dessa från detta underbara dygn men jag kommer nog lägga vissa av dom bilderna i min andra blogg sweetkay då jag känner att dom passar bättre in där. Detta blir alltså bara maten från den fantastiska 3-rätters middagen. Bilder från frukosten hittar ni i detta inägg. Då kör vi…

img_7182Det första man möts av på Görvälns Slott är denna underbara reception, seriöst sjukt fin!

img_7073När man kommer in i restaurangen så sitter denna tavla med meny på väggen, vi satt precis under den och tur är väl att jag tog kort på den så jag kan bli påmind om allt gott vi åt. NEJ vi åt absolut inte allt på tavlan utan det är några rätter som är förrätt, varmrätt och dessert och vi fick tre av dessa… PLUS att vi fick in finger-food innan middagen. Våran meny såg ut som följande.

Förrätt: Kantarellsmörgås m Kryddost, Lök & Löjrom

Varmrätt: Lammisterband m Rödbeta, Senap & persilja

Dessert: Änglamat m. Lingon, Drömmar & Kolasås

img_7101Vinet vi drack för kvällen vart vi rekommenderade av en trevlig tjej som jobbade där, efter jag berättat vad vi var ute efter för vin… när jag säger vi menar jag, jag bestämmer ha ha. Det brukar låta så när jag är ute och äter med mina tjejkompisar, eh låt Linda bestämma jag vet ingenting iaf. Detta vin var riktigt smarrigt så tack för rekommendationen.

img_7079Helt hux-flux fick vi in Rolls Royce Finger-Food och först fattade jag nada eftersom det inte liknade det som vi fått sagt att vi skulle få till middagen så jag såg nog ut som ett litet frågetecken där ett tag. Gissa om jag var nöjd efter att jag förstod att detta var lite gott innan middagen. Eh ursäkta, men jag skulle nog kunna äta en släpvagn med dessa godbitar som bestod av friterade små hasselbackspotatisar, gräddfil, dill och löjrom. Jag orkar knappt skriva det här inlägget, jag ser ut som en hund ungefär som sitter vid ett bord och dreglar. Dom här var sååå supergoda och jag trodde inte jag var så förtjust i löjrom, där hade jag verkligen fel.

img_7086Krispigheten, YUM!

img_7087Det andra snackset var detta som mina ögon drogs till direkt pga att “knäcket” såg magiskt ut. Jag älskar knäcke med tusen frön i ha ha. Dock så var det faktiskt den jag tyckte minst om, nu vet jag inte riktigt säkert vad som var emellan brödet men har för mig att det var något med … öh jag vet inte varför men böckling och kaviar kommer upp i skallen!? Förlåt men jag minns verkligen inte och Emelie smakade inte ens sin för hon var så rädd att inte skulle orka äta upp all mat under kvällen. HA HA, gissa vem som tryckte i sig hennes bit också fast jag inte ens gillade det!? 🙄  Don´t judge!

img_7090Måste verkligen göra mitt frö knäcke igen känner jag, får verkligen stora cravings när jag kollar på denna bild.

img_7088Snacks nummer 3, Pariservåffla, vispad kycklinglever, kryddsocker, portvin & lök. MUMS! Sååå gott, vet dock inte om jag kände leversmaken så mycket men dom där våfflorna, ge mig en balja!

img_7093Dom bara smälte i munnen..

img_7089Något mer som jag älskade var vinglasen vi drack ur… Mycket kärlek i detta inlägg kan jag lova.

img_7163Okej vi kan väl alla vara överens om att Emelie inte är den bästa fotografen då fokus ligger på glaset och inte på mig men det kanske var det som var meningen 😆 .

img_7106Finis, tack för att du följde med

img_7109Nu kommer vi till det bästa under hela kvällen om du frågar mig. Detta är absolut det godaste jag någonsin ätit… i hela mitt liv… svär på mitt liv.  Om jag fick äta en sak resten av livet så är valet lätt, jag frågade även om jag kunde få en skottkärra med mig till sängs av detta denna kväll. Jag vet inte hur många gånger jag verkligen stannade upp under denna förrätt och verkligen tog in vad jag faktiskt upplevde. Jag försökte att uppehålla mig själv länge så den aldrig skulle ta slut.. JA men förlåt, klart jag ska berätta vad det är: Kantarellsmörgås med kryddost, lök & löjrom.

img_7114Ni ser ju, den är ju verkligen ett konstverk i sig, tanken är att man ska slå sönder knäcket med tillhörande mortelstöt som man får med in och under knäcket finns det massor med godsaker så man äter allt tillsammans. Bra ta tag i en bit bröd och skopa full den i godsaker innan man för in magin i munnen.

img_7116Kul och annorlunda koncept.

img_7118Så här ser det alltså ut när man knäckt brödet med mortelstöten.

img_7123Då går vi in på varmrätten som bestod av lammisterband, rödbeta, senap och persilja. Nu så är det så här att jag är inte så stort fan av korv, jag verkar bli förföljd av korv överallt jag går för det är alltid korv av något slag, vet inte om det är något manligt? När jag kollade på menyn så hoppas jag på Bifftartaren, jag dog lite när jag läste det och har sett bild på den & den ser även fantastiskt ut MEN man ska vara öppen för andra saker så självklart så var det inte ens en tanke att fråga om vi fick byta rätt. Man måste ha ett öppet sinne och testa saker, nu menar jag absolut inte att maten var dålig på något sätt men alla människor gillar olika saker och tro mig att det var totalt rent på min tallrik trots att jag inte är så förtjust i korv sen är jag inte riktigt övervunnen till lammsidan. Man ska verkligen inte sticka under stolen med att rätten är otroligt vacker.

img_7126img_7127img_7129img_7130img_7132Tog då jäkla massa bilder på en rätt jag inte var så förtjust i ha ha, men sååå vacker alltså!

img_7157

img_7156img_7075Något jag har blivit riktigt duktig på är att dricka vatten mellan gångerna när det dricks vin, förut drack jag aldrig vatten. Nu kan jag inte klara mig genom en middag utan vatten om jag dricker vin. ni vet väl varannan vatten… 😉 

img_7141Dessert: Änglamat med lingon, drömmar och kolasås… ja vad säger man, mums! Dock så var jag skapligt mätt vid den här tidpunkten, jag vet annars en annan tjej som är en riktigt sockertorsk som typ svalde hela tallriken innan jag ens hann få upp skeden till munnen HA HA. Det enda jag har att anmärka på är att vi fick inte frågan om vi var redo för dessert, jag la märke till att en annan servitris gjorde det med bordet bakom oss utan vi fick bara in den och ingen frågade om vi ville ha kaffe till desserten.Den gjordes dock till bordet bakom. Kaffet fick jag lov att säga till om själv och då hade vi redan fått in desserten så det var lite miss där kan jag tycka.

img_7142img_7147img_71501En detalj som jag la märke till var denna underbara drinkvagn. Verkligen supermysig att få denna dragen till sitt bord och beställa direkt från vagnen.

img_7167img_7155I mitten av restaurangen står denna fina bänk.

img_7154Och var vi inte mätta nog så fick vi även in varsin liten slickepott med kladdkakesmet för att svälja ned det sista vinet med. Jag tänkte även fråga om dom hade fettsugning och tarmsköljning/lavemang i rummet brevid så jag kunde börja om min måltid igen ha ha. Såå himla gott var allting, verkligen.

img_7175En våning upp avslutade vi kvällen med en supergod drink innan det var dags att bege sig till rummet och kräla in i en underbar morgonrock & tillhörande tofflor.

img_7200Gissa om nöjd tjej… och MÄTT!

img_7251Dagen efter så möts man av dessa vackra blommor på väg till frukosten, det är sånt här jag älskar. När folk lägger ner tid på detaljer, jag är likadan själv. Jag skulle lätt kunna jobba på ett ställe bara för att fixa allt sånt. Man känner sig speciell och vem blir inte glad av vackra blommor!? Som sagt, mer bilder om själva stället kommer jag lägga i min andra blogg MEN inte idag eftersom detta tagit upp HELA min dag (klockan är nu efter 16:00!!) . Men vad gör man inte för saker man brinner för…. Stort Tack igen till Görvälns Slott för ett underbart dygn hos er ♥.

2

3 Comments

  1. Ulla/Fluffy says:

    Jamen asså hallå! Va härligt att läsa om en så njutningsfull middag! Å fantastiska bilder! Bara de en sann njutning. De är ni baske mig värda! Dottern hade sin första bal där. Men det var innan ombyggnationen.

    1. Ja det var verkligen njutbart Ulla! Tack <3. Jasså? Måste ha varit riktigt trevlig 😉

  2. görväln says:

    det var jättte bra har bot på görväln är uppväxst där

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *