Grönsaker Mellis

Boosta kroppen med Morötter

img_0197När jag var yngre så åt jag aldrig morot men sista året så har jag jämt en påse morötter hemma och ibland så gör jag i ordning skalade morötter som jag lägger i vatten så finns det att ta i kylen när man blir sugen, bättre att hugga in på ett par morötter än chips & dylikt. Sen är det så sjukt gott med morötter och dipp tycker jag, mums!

img_0185Kevin uppskattar också när det finns färdigskalade morötter i kylskåpet och jag blir desto gladare att han tar det än nått skräp.

img_0188Genom att förvara dina morötter i kallt vatten så blir morötterna desto krispigare också, precis vad jag älskar. Krisp! och krispiga morötter är finfina saker för dina tänder. När du knaprar på en morot ökar salivproduktionen i munnen, vilket oskadliggör bakterier som orsakar karies.

img_0194Morötter är inte bara bra för dina tänder, dom är även bra för din hud och ditt hjärta. Dessutom boostar de ditt immunsystem. Det är immunsystemet som hjälper din kropp att tillfriskna från ett flertal krämpor samt skydda den från infektioner.

img_0190Precis som många andra frukter och grönsaker är morötter rika på fibrer. Äter du morötter hjälper dess fibrer tarmarna att arbeta mer effektivt och på så vis motverkas förstoppning, ät inte för mycket morötter bara för då kan du istället drabbas av förstoppning!

img_0196Morötter är en riktig guldgruva när det kommer till fibrer, vitaminer och antioxidanter. Men se upp med att äta FÖR mycket morötter! En sak som kan hända är att du drabbas av A-vitaminförgiftning.

img_0195Äter du morötter?

2

2 Comments

  1. Bra ide!! Morötter är ju gött!

    1. Absolut 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *