Bakning, Choklad, Dessert, Youtube

Churros & Chokladsås

2 maj, 2016

1462203591-13437Hej på er, hoppas ni haft en bra Måndag? Själv har jag haft en toppendag och än är den inte slut=). Igår så filmade jag äntligen ett nytt klipp till min Youtube-kanal och jag gjorde churros med chokladsås, det är bara sååå gott! Jag lägger in videon här samt recept. Sen idag fick jag pressutskick från Cloetta med nyheter så jag ska försöka redigera ihop en video angående det som jag och Kevin filmade på eftermiddagen. Blir någon gång under veckan den videon kommer upp.

Churros
2 1/2 dl vatten
75 g smör
1/4 tsk salt
2 1/2 dl vetemjöl
3 ägg
olja till fritering
strösocker, kardemumma & kanel

Koka upp vattnet i en kastrull tillsammans med smör och salt. När smöret har smält vispa mjölet. Fortsätt vispa över medelhög värme i 1–2 minuter till en tjock och slät smet. Ta kastrullen från värmen. Vispa äggen i en skål. Rör sedan ner dem i smeten och blanda väl.

Värm oljan i en tjockbottnad kastrull men går lika bra med en vanlig kastrull men tänk på att inte ha för hög värme, ha ett lock tillgängligt samt ha kastrullen på en mindre platta än vad kastrullens storlek är så rinner det inte ner olja på plattan om det råkar skvätta.

Fyll en spritspåse med smeten och pressa ut långa remsor i den heta oljan, klipp av dom med sax vid önskad storlek. Fritera tills remsorna är gyllenbruna, du får vända dom lite i oljan med hålsleven så dom får lika fin färg runtom.  Låt dem rinna av på lite hushållspapper och rulla dem sedan i strösocker,kardemumma och kanel som du blandat ihop på en tallrik. Dom är godast samma dag man gör dom, men du kan spara smeten i din spritspåse om den ligger i kylen ett par dagar.

 

Chokladsås
4 dl mjölk
3 tsk maizena
300 g mörk choklad
2 1/2 dl grädde

Vispa ihop mjölk och maizena. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i mjölken tillsammans med grädde.  Låt sjuda över svag värme till chokladen smält helt och chokladen är som en flytande tunn kräm. Servera varm eller kall med churros.

1462204219-13437

0 ← Give me some LOVE

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.