Restaurang Recension

En Matorgie nere på SMAK

img_6247Förra helgen så var jag och Emelie ner till Smak här i Falun och åt födelsedagsmiddag då jag fyller imorgon och hon den 14/10. Jag orkar inte med några fester etc utan jag fokuserar mer på att må bra i år med att njuta av livets goda och att jag inte ska stå och fixa med allt. Jag tänker även fortsätta att tänka på mig själv för nästa helg åker jag till Stockholm och ska bo på 2 olika ställen, det kommer bli en dunderhelg med massa god mat och mys. Ja, jag åker inte ned själv utan jag kidnappar med mig Emelie. Har även fått tag i 2 fribiljetter till Bak- och Chokladmässan som är i helgen så det blir nog ett besök där på Lördagen. Fredagen kommer vi starta på Slott, flott ska det vara när man fyller år. Nej men ska jag vara helt ärlig så har jag hela helgen for free men mer info om det kommer senare… Åter till middagen på SMAK.

img_6250Vatten är mycket viktigt när man ska dricka vin, jag drog nog i mig nästan 2 av dessa flaskor själv och gick endast på toa en gång under kvällen. Någon som hade brist av vätska i kroppen?

img_6255 Jag har druckit samma vin varje gång jag varit till SMAK och det slår aldrig fel, supergott verkligen. Fick tips på ett annat av en vän men tyvärr fanns inte det vinet just den kvällen. Tur an har ett säkert kort i bakfickan då 😉 . Nu är ju inte jag ute så ofta och äter så det går et tag mellan gångerna..

img_6254img_6261Jag har nog även tagit samma “mat” varje gång jag varit där och det är en delat bricka med tapas. Det skiljer sig ganska mycket från gång till gång samt från bord till bord vad som är på denna delade bricka som först kommer in med det kalla, sen det varma efter man ätit klart det kalla och till slut en dessert. Det tar sin tid att äta sig igenom middagen MEN jag är all for that. Det värsta jag vet är att äta middag med någon som knappt hinner andas mellan tuggorna.. Jag kan verkligen sitta i timmar. Det kalla brukar alltid bestå av salami, lufttorkad skinka, ostar, oliver och lite annat smått & gott. För att man ska kunna ta denna delade bricka så måste hela sällskapet vid bordet ta samma sak och man måste vara minst 2 personer. Det är ganska mycket mat Dennoch jag tycker absolut att det är värt varenda krona, som jag tror har höjts med 10:-. 379:-/pp då ingår alltså allt utom dryck.

img_6262Från det kalla var det även en skiva baguette med renröra som var MUMS och det påminde mig om när jag gick min kockutbildning och fick göra mitt slutprov. Då fick man en korg med råvaror som man skulle sätta ihop en 3-rätters av och då gjorde jag faktiskt en liknande rätt som förrätt som jag kalla Toast Norrland… Nu finns det nog en rätt som heter så, det här var ju säkert eh hum host 18 år sedan…och det kändes som igår när jag åt denna. Så jäkla gott rent ut sagt!

img_6264Från den kalla delen var det även med en västerbottenpaj, jag är inte så mycket för pajer men den var god. Dock var nog den lysande stjärnan på den tallriken den gröna såsen (dill? mitt minne är inte på topp) som jag kunde beställa in en tillbringare av ungefär.

img_6266Blir bara hungrigare och hungrigare av att skriva detta inlägg.. Tur jag har lite goda ädelostar samt en fet burrata i kylen.

img_6269img_6275En skål mellan det kalla och det varma.

img_6280En av dom fyra rätterna som kom in från det varma var denna pulled pork burgare som jag säkert hade kunnat satt i mig ett släp av, såååå supergott.

img_6281Krispigt, salt, mustigt och gott.

img_6284Nu har inte jag skrivit något om denna i mina anteckningar, jag brukar skriva vissa stödord så jag har något att utgå ifrån men detta var i alla fall lamm om jag inte minns helt fel (isf ber jag om ursäkt och skyller på vinet 😉 ) jäkligt god var den i alla fall.

img_6285Kyckling med palsternacka och aioli, det enda jag har skrivit är.. mer salt yum! Ha ha det får räcka så…

img_6286Röding med dill, tror jag hade kunnat slicka ren tallriken faktiskt! Har aldrig i hela mitt liv varit förtjust i  dill, denna kväll fick en ny innebörd av dill .

img_6278Emelie brukar bli ganska underhållen av mig och vi skrattar sjukt mycket tillsammans. Precis som livet ska vara, fylld av glädje & skratt..

img_6296Kvällen avrundades med kaffe (för mig i alla fall)….

img_6315…. och dessert som var pannacotta med med hjortron och pepparkakor. Dock tyckte vi att det inte var någon smak just på pannacottan och att hela desserten var en aning söt, kände inget som bröt av sötman. Over all så var vi mycket nöjda & belåtna, det enda som vi båda hade att anmärka på var att vi fick vänta väldigt länge mellan rätterna. Sånt får man ta ibland. Tack för god mat SMAK!

1

1 Comment

  1. Trevligt det ser ut :). Har aldrig ätit där själv, men kanske borde det :).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *