Bakning Choklad Dessert

Födelsedag: Pannacotta & Kanelbullekaka

Jag fyllde 39 år igår och jag hade lite fika för min familj redan i förrgår för att det skulle passa oss bättre och eftersom jag inte är så superstort fan av tårta så gjorde jag pannacotta och bjöd på istället. Jag tycker det är smidigast att använda Dansukker´s Gelesocker Multi och jag tycker att jag får till konsistensen bättre än med gelatinblad. Jag följde inget recept på denna pannacotta, smaksatte lite hej vilt bara och tydligen gick det hem för dom tyckte det var gott. Recept finns längre ned.

Pannacotta m. jordgubbspulver, lime & vit choklad
5-7 st små glas/formar

3 dl vispgrädde
3 msk gelesocker multi
2 msk jordgubbspulver (frystorkat, jag använder denna)
skal från 2 lime + en liiten squeeze av limejuice
cirka 100 gram vit choklad

Topping:
Hackade pistaschnötter
Passionsfrukt

Blanda samman alla ingredienser till pannacottan utom den vita chokladen, koka ihop cirka 30 sekunder. Ta kastrullen från plattan och blanda ned den vita chokladen samt smaka av med limejuice. Rör om tills allt har smällt och häll upp i dina formar, ställ i kyl och innan servering toppar du din pannacotta med hackade pistaschnötter och passionsfrukt. Vill du lyx till det lite extra stoppar du ned en chokladbit också, jag hade en ask merci hemma så jag använde mig av dom med mörk choklad.

Jag gjorde en mjuk pepparkaka med banan & choklad häromdagen så den fick också pryda bordet.

Jag vart inspirerad av en tjej som jag följer på instagram (länk→ evelojn) av att göra en kaka hon tipsade om, en mjuk kaka med smak av kanelbulle. Jag valde även att tillsätta malen ingefära i kakan så jag gjorde om receptet liiite. Jag hade dock lite problem eftersom jag inte hade en springform så jag fick använda mig av en helt vanlig bakform, eller det funkade också, nemas problemas men jag tror att kakan kanske hade blivit finare med en springform så det är att rekommenderas men har du ingen så funkar det som ni ser :). Min son älskade den här kakan, han sa igår att jag måste ha magic fingers som kan göra så mycket gott hela tiden. Tro mig, jag tyckte också kakan var god, jag smaskade i mig dom sista resterna tillsammans med en kopp kaffe idag. Recept finner ni längre ned.

KANELBULLEKAKA
90 gram smör
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
1 tsk ingefära EKO
1.5 dl socker
2 små ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver EKO
en nypa flingsalt
1.5 dl gräddfil

Kanel
Pärlsocker

Smält smör och blanda med kanel,kardemumma och ingefära. Vispa socker och ägg poröst. Blanda vetemjöl med bakpulver,vaniljpulver och en nypa flingsalt. Rör ihop allt och blanda ned gräddfilen. Häll smeten i en smord och bröad (jag använde kokos, kanel & pärlsocker i en vanlig bakform) springform, pudra över kanel och ganska mycket pärlsocker. Ställ i ugn, 175 grader i ca 30 min.

Mys pys!

Spara

0

4 Comments

  1. Ser sjukt gott ut!

    1. Tusen tack Fröken Hauffman 🙂

  2. Ser verkligen gott ut! Du har alltid så underbara fina bilder! Fick hem lite varuprover från Semper som plåster på såren att jag inte kunde följa med till fabriken (bor ju dessutom i Stockholm men de bjöd på första klass-tåg). Tänkte laga till nåt av recepten. Vad var bäst? http://attlevasunt.se/varldens-storsta-glutenfria-knackebrodsbageri Kram!

    1. Tack Jessica :). Åh vad härligt att du fick ta chansen att testa deras knäcke också, jag älskade det med chia mums! Ja asså knäckepizzan slog allt med fanns det väl inget recept på? kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *