Bakning Grillat Grönsaker Kyckling Middag Nyheter

Grillat kycklingspett m. grönsaker, Focaccia & Lohmanders nya Premiumsås

24Lohmanders lanserar  ny serie premium-såser, Rotisserie By Lohmanders som är komponerade för att passa till kyckling. Jag har provat alla tre såser och satt ihop några recept som jag valt att äta tillsammans med deras sås, soltorkade tomater. Grillsäsongen är på ingång så jag valde att grilla kycklingspett tillsammans med grönsaker samt att baka ett härligt och mycket luftigt focaccia, till detta gjorde jag endast en enkel sallad då brödet är ganska mättande i sig så det behövs inte så mycket mer.

Hoppas att ni ska bli inspirerade av att testa på deras såser samt mina recept. Jag bjuder mina läsare på en gratis sås av deras nya serie, dock är det endast till dom första 250 stycken så det gäller att vara snabb för att ta del av detta erbjudandet. Mer info om det längre ned i inlägget…

1BBQ Marinad
1 dl olja från soltorkade tomater
2 msk vitvinsvinäger
2 vitlöksklyftor, rivna
1 msk soya
1 msk sriracha
2 msk honung
1 näve färsk basilika, riv isär med händerna
skal från 1/2 citron

Blanda alla ingredienser i en stor skål.

2

Kycklingspett
500-600 gram kycklingfilé
1 röd paprika
1 gul paprika
1 rödlök

Skär kycklingen i mindre kuber, inte för små bara men försök att ha alla i lika storlek. Skär ned paprikan likadant och rödlöken i klyftor. Lägg ned allt i marinaden och låt marinera 1 timme cirka. Varva på spett och kom ihåg att salta. Grilla cirka 12-16 minuter, var noga att kolla så kycklingen är klar. Toppa spetten med färska örter, te.x timjan, basilika eller persilja. Servera spetten med focaccia (recept längre ned), sallad och soltorkad tomat-sås från Lohmanders nya Rotisserie.

Såserna släpps i tre olika smaksättningar –  Soltorkad tomat ♦ Curry Madras & Mango ♦ Basilika & Citron

89Dela en citron på hälften, doppa ned den i marinaden och låt den grillas på tillsammans med spetten. Vid servering så trycker du ut lite saft över spetten.

10

 

 

1617Glöm inte att vända på citronen

18Saftig och god kyckling.

19I strupen: En kall Yellow Submarine från Backyard Brew.

31Focaccia
2 st bröd

25 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
0,5 dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
6-7 dl vetemjöl special
Olivolja och flingsalt
250 g små tomater, gärna blandade färger
1 näve färsk basilika

Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en skål. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter. Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk eller plastfilm, i cirka 35 minuter. Sätt ugnen på 220 grader, varmluft. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och  lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten. Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt. Tryck ner hela tomater och basilikablad i degen. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.

20kupongSugen att testa en av deras nya såser? Tryck → här så får du en kupong till mobilen MEN det är endast 250 stycken kuponger jag har så det gäller att vara snabb så du inte missar detta erbjudande 🙂 

21 25Jag gjorde en väldigt enkel sallad till detta beståendes av krispsallad, ruccola, tomater, gurka, soltorkade tomater och fetaost. Smaksatte salladen med oregano..

32 33 34Detta bröd är magiskt och perfekt att dra loss en bit för att sopa tallriken ren från all god sås 😉

353023Våren kunde inte ha börjat på ett bättre sätt. Gillar ni mina recept får ni gärna lämna lite kärlek efter er genom att trycka på hjärtat under inlägget. KRAM till er

7

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *