Glass & Godis

Hallon- & Jordgubbsremmar med vanilj

Jag har tänkt flera gånger under dom sista åren att jag ska testa att göra egna remmar av bär men det har liksom inte blivit av och sen  i Torsdags när jag och Kevin kollade på reprisen av Mandelmanns och Marie gjorde hallonremmar kändes det ju hur enkelt som helst att göra dom. Har inte direkt läst något recept innan och när till med Kevin (min son) ville att vi skulle göra dom så fanns det absolut ingen tid att spilla. Vi stegade in i köket direkt men valde att göra dom lite annorlunda än Marie gjorde.

Vi gjorde våra remmar på hallon & jordgubbar, sen valde jag även att smaksätta dom med vaniljpulver. Jag tyckte även att det vart som godast med att bara rulla dom i strösocker och skippa florsockret, det vart nästa lite mjölkänsla på utseende av dom då. Jag vet inte hur många gånger jag har hört av Kevin att dom är så jäkla goda, han tycker att vi ska göra egna remmar hela sommaren nu ha ha. Kul att kunna variera med olika smaker..

Hallon- & Jordgubbsremmar med vanilj
3 dl hallon (vi använde frysta)
3 dl jordgubbar (vi använde frysta)
1 tsk honung
1 msk citronsaft
1 krm vaniljpulver
en nypa salt
2 msk honung
strösocker att rulla remmarna i

Börja med att koka upp bären tillsammans med 1 tsk honung, citron och en gnutta salt. Eftersom jordgubbarna är lite större i storleken så delade vi ner dom lite efter en stund i kastrullen så dom varmt varma snabbare. Tillsätt vaniljpulvret efter en liten stund när bären kokad. Sila bären sedan genom en trådsil med en slickepott för att få bort kärnorna. Blanda den färdiga purén med 2 msk honung. Bred ut bärpurén på en plåt med bakplåtspapper med lite rapsolja på. Sätt in plåten i ugnen på 70 grader i cirka 4 timmar tills purén har torkat. Håll luckan lite öppen för att släppa ut ånga. När det inte är blött i mitten längre är de klara. När purén har torkat är det bara att klippa breda remmar och doppa dom i en skål med strösocker. Rulla ihop remmarna och lägg dem i en tättslutande burk.

Har du testat att gjort egna remmar någon gång? Om inte så gör det, så sjukt enkelt och gott samt så är dom lite bättre än dom man köper i affären som det är massa tillsatta saker i, lovar att dom blir uppskattade både hos stora och små.

1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *