Bakning Hamburgare Middag

Hamburgerbröd – Brioche Style

img0641I Fredags så bakades det hamburgerbröd här hemma och jag erkänner, det är första gången jag gör hamburgerbröd men alla är vi nybörjare någon gång eller hur!? Just dessa är en typ av brioche bröd och degen var riktigt härlig att arbeta med. Kommer absolut göra bröd fler ggr och bunkra upp i frysen.

img0644Hamburgerbröd Briochestyle
ca 8 st bröd

2 1/2 dl ljummet vatten
3 msk ljummen mjölk
2 tsk torrjäst
2 1/2 msk strösocker
2 st ägg
7 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 msk smör
1 1/2 tsk salt
sesamfrön

Blanda vatten och mjölken med jästen och vattnet, låt stå cirka 10 minuter. Samtidigt vispar du 1 ägg fluffigt. I en stor skål blandar du mjölet och smöret med händerna, som du skulle göra smuldeg. Blanda degvätskan, saltet och det vispade ägget till en deg. Degen knädar du sedan, antingen för hand eller med maskin, 8-10 minuter. Degen kommer att vara lite kladdig, den ska vara så.  Forma till en boll och och lägg under bakduk & låt den jäsa cirka 1 timme.

Dela sedan degen i 8 delar som du formar till runda, fina bollar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper på och låt jäsa ytterligare 1 timme under handduk. Sätt ugnen på 200 grader och placera en form med vatten längst ned i ugnen. Vispa upp det andra ägget och pensla bullarna. Häll på sesamfrön och baka sedan av brödet tills dom är gyllenbruna, cirka 15 minuter. Låt svalna en stund innan du delar dom på mitten. Jag brukar även rosta på mina bröd efter jag delat dom i en torr stekpannan för att få lite krispigare yta.img0652 img0645Ost är ett måste på mina burgare, äter du helst med eller utan? Just dessa är Ica´s hamburgarost med cheddar.

img0655Want one!?

4

2 Comments

    1. Jooo du 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *