Dryck alkoholfri, Frukost & Mellis, Frukt & Bär

Ingefärsshot med kanel

4 januari, 2018

Nu var det ett tag sen vi drack ingefärsshot, tror att vi drack hela våren och sommaren och sen började jag få så ont i magen på hösten så vi tog en break men igår så kokade jag ny sats bara för vi hade så sjukt mycket ingefära i kylen. Jag tror det är bra att boosta kroppen emellanåt med ingefära och nu så är det mycket feber och förkylningar som går, jag har själv känt att både hals och förkylning men det har inte riktigt brutit ut så kanske behöver min kropp en extra boost bara av denna shot. Brukar ni boosta kroppen med ingefära?

Ingefärsshot med kanel
1 liter

150-200 gram färsk ingefära
1 liter vatten
1/2 dl honung
1 citron
valfritt hel kanel

Värm upp vatten och riv ingefäran grovt (du behöver inte skala den men jag gjorde det för extra gul och fin färg denna gång) samt kanelstänger till 60 grader i 20 min. Ställ kastrullen åt sidan och låt det svalna något innan du silar bort ingefäran. Tillsätt citronsaft och honung. Låt svalna, häll upp  i flaska och förvara i kylskåp. Ta en shot varje morgon… PS, skaka om flaskan varje gång du ska ta en shot.

Ta hand om er, kram.

0 ← Give me some LOVE

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.