Dessert, Frukt & Bär

Inkokta äpplen med Vanilj, Kanel, Kardemumma & Stjärnanis

14 april, 2017

img_6326För ett tag sedan så hade jag massor med äpplen hemma och visste inte riktigt vad jag skulle göra med dom då vi inte brukar äta så mycket frukt. Då kom jag på snilleblixten att koka in dom med massa goda kryddor så kan man äta dom som dessert tillsammans med vaniljglass eller till frukosten i kvargen eller den grekiska yoghurten. Detta är super enkelt att göra och ett perfekt sätt att ta reda på äpplena.

Inkokta äpplen med Vanilj, Kanel, Kardemumma & Stjärnanis
1 citron
1 lime
5 dl strösocker
1 stjärnanis
2 kanelstänger
1 liter vatten
2 vaniljstänger
10 – 20 g kardemummakärnor
1 kg fasta äpplen (jag blandar olika sorter)

Börja med att mortla kardemummakärnorna lite grovt, bra för att släppa lös smakerna lite mer och du väljer 10 – 20 gram beroende hur kraftig smak du vill ha av kardemumman. Blanda limesaft, citronsaft, socker, stjärnanis, kanelstänger, kardemumma i en kastrull. Halvera vaniljstängerna på längden och skrapa ur vaniljfröna. Tips: Har du ingen vaniljstång går det lika bra med vaniljpulver. Lägg vaniljfrön samt stänger i lagen. Värm försiktigt tills sockret har löst sig. Skala äpplena, halvera och kärna ur dom. Lägg dom i lagen och sjud i cirka 20 minuter tills dom är mjuka. Ta upp äpplena och lägg i en glasburk. Slå över lagen med kryddor, låt svalna och sen förvarar du dom i kylskåp.

1 ← FIRST, I heart you too ♥

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Jessica Sundberg 18 april, 2017 at 09:49

    Mums! Bra tips!

    • Reply Linda 19 april, 2017 at 17:56

      Supergott 🙂

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.