Dessert Frukost & Mellis Frukt & Bär

Inkokta päron med stjärnanis, kanel & vanilj

Dagens frukost gick inte av för hackor, lyxade till kvargen med inkokta päron som jag gjorde förra veckan bara för vi hade så himla mycket päron hemma. Passar lika bra till dessert som till frukost och nog känns det bra lyxigt allt. Sen körde jag lite frön, hade inte så mycket nötter hemma så jag lär köpa det. Sen vart det kaffe, finn crips, ingefärsshot jag kokade förra veckan och recept finns → här

Inkokta päron med stjärnanis, kanel och vanilj
Write a review
Print
Ingredients
  1. 8-10 päron
  2. 1 liter vatten
  3. 5 dl socker
  4. 5 st stjärnanisar
  5. 2 kanelstänger
  6. saften av 1 citron
  7. 1/2 vaniljstång eller 1/2 tsk vaniljpulver
Instructions
  1. Koka upp vattnet med socker, stjärnanis, vaniljstång, kanelstång och citron.
  2. Skala päronen och kärna ur dem försiktigt underifrån. Ställ dem i den varma lagen och låt dem sjuda försiktigt tills de är mjuka.
  3. Ställ åt sidan och låt kallna i lagen.
  4. Lägg päronen i en glasburk med lock, fyll upp med lagen. Förvaras i kylskåp.
Notes
  1. Blir det lag över så koka ner den till en sirap och ringla den över brie, frukostkvargen eller desserten.
Yummifood http://www.yummifood.se/

Dags att göra mig i ordning och åka iväg för att träna. Ha en fortsatt fin Tisdag!

0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *